Mainos: Elden Ring: Shadow of the Erdtree vie pelaajat synkkään seikkailuun

Huippusuosion kerännyt peli laajenee valtavalla tavalla.

30.6.2024 15:00

Mainos: Bandai Namco

Kriitikoiden ylistämä Elden Ring -toimintaroolipeli laajentuu huippuodotetun Shadow of the Erdtree -laajennuksen voimin. Viime viikolla ilmestynyt laajennus tuo jo entuudestaan valtavaan ja kunnianhimoiseen peliin jopa 70 uutta asetta, jotka vaihtelevat massiivisista miekoista ketteriin tikareihin ja salaperäisiin loitsusauvoihin. Lisäksi laajennus sisältää laajan valikoiman uusia taikoja, joista löytyy niin tuhoisia hyökkäysloitsuja kuin hyödyllisiä suojaavia loitsuja.

Shadow of the Erdtree vie pelaajat varjojen syvyyksiin, kun upouuteen karttaan sukeltavien pelaajien tavoitteena on löytää Miquella, yksi pelin mahtavista Empyrean-puolijumalista. Tämä uusi alue on täynnä salaperäisiä maisemia, vaarallisia vihollisia ja piilotettuja aarteita.

Pelaajat kohtaavat uusia haasteita, kuten synkkiä luolia, myrkyllisiä soita ja muinaisia raunioita, jotka vaativat taitoa, kärsivällisyyttä ja rohkeutta. Samalla pelaajat oppivat lisää Miquellan kohtalosta ja roolista jo pääpelissä tutuksi tulleen Lands Betweenin tapahtumissa.

Pääpelin tapaan myös Shadow of the Erdtree on otettu vastaan kriitikoiden toimesta varsin lämpimästi. Peliarvosteluja kokoavalla Metacritic-sivustolla pisteitä sille on annettu jopa 95/100, joka on suoraan verrattavissa laaja-alaiseen suitsutukseen, jota Elden Ring sai julkaisunsa yhteydessä.

Laajennusta on kehuttu erityisesti sen grafiikan kauneudesta, haastavasta mutta palkitsevasta pelattavuudesta sekä kiehtovasta tarinasta. Kehuja on luvassa runsaasti myös Pelaajan arvostelussa, joka julkaistaan heinäkuun Pelaaja-lehdessä.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree -laajennus on saatavilla heti. Lisäosa on julkaistu niin PlayStationille, Xboxille kuin tietokoneelle. Laajennus on saatavilla digitaalisena latauksena, ja se vaatii pääpelin toimiakseen.

Luvassa on useita kymmeniä tunteja uutta tekemistä, sillä Shadow of the Erdtree tarjoaa runsaasti haasteita, löydettävää ja koettavaa. Laajennus onkin ehdoton hankinta kaikille Elden Ringin ystäville, jotka kaipaavat lisää seikkailuja Lands Betweenin maailmassa.

Lisää luettavaa