10 vihjettä Paper Mario: The Thousand-Year Door -peliin

Asioita mitä voit tehdä jo ennen toista kappaletta.

9.6.2024 11:02

Paper Mario: The Thousand-Year Doorin Switch-versio on ollut ulkona jo muutaman päivän ajan, mutta jos kaipaat apua, tässä on kymmenen vihjettä eteenpäin. Kaikkia näistä voi alkaa tekemään jo ennen toisen kappaleen aloittamista.

1: Vasaroi kaikkea

Paper Mariossa on paljon piilotettuja esineitä, joista voi olla apua seikkailullasi. Yksi tapa löytää näitä esineitä on käyttää Marion luotettua vasaraa. Voit vasaroida puita, puskia ja montaa muuta eri asiaa. Kaikkien puiden taakse ei tietenkään ole kätketty mitään, mutta utelias pelaaja voi löytää yllättävän paljon hyödyllisiä esineitä.

2: Hanki rahat takaisin

Kun kävelet Rogueportissa pelin alussa, röyhkeä varas tulee viemään puolet Marion kolikoista. Tämän voi välttää tuhlaamalla kaikki rahat ensin, mutta on myös parempi tapa. Varas piileskelee Rogueportin keskustan takaosassa olevassa talossa. Puhumalla hänelle saat kaikki rahasi takaisin ilman sen isompaa vaivaa.

3: Muista päivittää partnerisi.

Mario ei ole ainoa hahmo taistelussa, vaan matkakumppanisi auttavat sinua omilla kyvyillään ja voimillaan. Älä kuitenkaan unohda päivittää heitä voimakkaammiksi. Rogueportin Professori Franklyn naapurissa sijaitseva velho voi päivittää partnereitasi, kun annat hänelle kolme Shine Spritea. Shine Spriteja on piilotettu ympäri maailmaa ja ne kannattaa aina etsiä käsiinsä. Jos haussa tarvitsee apua, päämenun kautta voi katsoa karttaa, joka kertoo kuinka monta Shine Spritea kullakin alueella on.

4: Vaihda Star Piecet pois

Toinen tärkeä keräilykohde on Star Piece -esineet, joita myös on piilotettu ovelasti. Kuten Shine Spritejen kanssa, kartta näyttää kuinka monta tähdenkappaletta yhdellä alueella on. Kun olet löytänyt niitä tarpeeksi, voit vaihtaa niitä erilaisiin badgeihin juttelemalla miehelle Rogueportin viemäreissä. Hänet löytää menemällä alas putkesta Professori Franklyn talon luota ja kääntymällä vasemmalle viemäreissä. Jotkut badget maksavat monta Star Pieceä, mutta ne ovat sen arvoisia.

5: Investoi Badge Pointeihin

Kun Mario kasvaa voimakkaammaksi taisteluissa, voit valita vain yhden kolmesta vaihtoehdosta. Voit päivittää Marion HP:tä, että hän kestää paremmin taistelussa, tai FP:tä, jotta tiimisi voi käyttää enemmän erikoisliikkeitä. Älä kuitenkaan aliarvioi kolmatta vaihtoehtoa, BP:n nostamista. Badge Pointit antavat sinun varustaa enemmän badgeja, jotka antavat todella paljon erilaisia kykyjä. Saat enemmän vaihtoehtoja taisteluissa ja voit löytää monia uusia strategioita.

6: Velho tuo tuuria

Rogueportin viemäreistä voit löytää Merlee-velhon, jolle voit maksaa rahaa voimakasta lumousta vastaan. Lumous antaa sattumanvaraisen mahdollisuuden, että joku näistä seuraavasta kolmesta asiasta voi tapahtua tappelussa: Marion puolustus tai hyökkäys kasvaa kolmella yhdeksi vuoroksi, saat tuplasti Star Pointeja tappelusta tai saat tuplasti rahaa tappelusta. Se kuinka kauan lumous kestää riippuu siitä, kuinka paljon maksat Merleelle. Merlee löytyy, kun menet putkesta alas Professori Franklyn talon luota, kävelet vähän oikealle ja menet alas putkesta, joka on rautatankojen takana. Sinne pääsee siis vasta ensimmäisen kappaleen jälkeen.

7: Trouble Center

Jos tarvitset rahaa, uusia esineitä tai muuten vain haluat auttaa, kannattaa mennä Trouble Centeriin. Trouble Center avautuu ensimmäisen kappaleen jälkeen ja se löytyy Rogueportin itäpuolelta, Gus-vartijan takaa. Gus pyytää sinulta rahaa joka kerta kun haluat ohittaa hänet, mutta hänet voi myös päihittää tappelussa maksun sijasta. Trouble Centerissä voi suorittaa yksi kerrallaan yksinkertaisia tehtäviä pelin eri hahmoille ja saada erilaisia palkintoja siitä. Trouble Center päivittyy joka kappaleen jälkeen, joten sitä kannattaa pitää silmällä.

8: Investoi rahasi

Epäilyttävä henkilö pyytämässä rahaa Rogueportissa voi kuulostaa vaaralliselta, mutta se onkin oikea tilaisuus. Lumpy löytyy Rogueportin satamasta ja pyytää Mariolta kokonaista kolmesataa rahaa, satanen kerrallaan. Jos maksat hänelle minkä tahansa näistä summista, hän lupaa maksaa sinulle takaisin myöhemmin pelin aikana. Kolmesataa on huomattava summa, mutta se maksaa itsensä takaisin, kunhan luotat häneen. Tämän palkkion saa takaisin vasta kuudennen kappaleen jälkeen, joten jos ryhdyt tähän, ole kärsivällinen.

9: Pit of 100 Trials

Jos kaipaat enemmän haastetta tai haluat kehittyä nopeammin, kannattaa käydä Pit of 100 Trialsissa. Tämä luola on juuri sitä mitä nimi sanoo. 100 kerrosta tappeluita, mutta joka kymmenes kerros antaa palkinnon ja mahdollisuuden lähteä. Alkupelissä saattaa tuntua, että ei ole järkeä edes yrittää, mutta ensimmäiset kymmenen kerrosta onnistuu varmasti myös aloittelijoilta. Jos haluat haastaa itsesi, voit tietenkin yrittää syvemmälle, mutta ole varovainen. Pit of 100 Trials löytyy tuhannen vuoden oven huoneen vasemmalta puolelta.

10: Nostalginen tunne

Tämä viimeinen vihje on enemmän huvin vuoksi kuin mitään muuta. Switch-versioon on tehty uusia versioita kaikista pelin biiseistä, mutta jos haluaa kuunnella vanhoja versioita, se onnistuu. Rogueportin badge-kauppa löytyy Rogueportin majatalon yläkerran kautta ja se myy Nostalgic Tunes -nimistä badgea. Se maksaa vain yhden kolikon eikä sen käyttämiseen vaadita Badge Pointeja. Niin kauan kuin se on päällä, kaikki pelin biisit muuttuvat vanhoiksi versioiksi. Olit sitten nostalginen tai utelias, saat varmasti hyvän mielen tästä badgesta.

Iloisia pelihetkiä kaikille!

Arvostelukappaleen toimitti Animelle Nintendon virallinen Pohjoismaiden jakelija, Bergsala.

Lisää luettavaa