Animen syyskauden nostot

Näitä syyskauden alkutekijöissään olevia ja myös tuttuja suosikkianimesarjoja kannattaa katsoa loppuvuonna.

14.10.2023 18:15

Viileä ilma, sade ja syyskeli ovat sitä aikaa, kun kietoudutaan peittoon ja katsotaan animea. Tässä on muutamia animesarjoja joilla kalseat kelit unohtuvat.  Jokaisen sarjan trailerin voit katsoa alta.

© Keifumi Totsuka / Shueisha Undead Unluck -tuotantokomitea
  • Undead Unluck

Epäonniselle Fuukolle ei romanssin kukka ole kukkiakseen, joten eräänä päivänä hän yrittää päättää päivänsä oman käden kautta – epäonnistuen valitettavasti siinäkin. Tämän epäonnen saattelemana hän päätyy kaltaisensa kohtalotoverin, lihaksikkaan Andyn seuraan. Andy on epäkuollut, joka haluaisi kuolla mutta ei pysty siihen. Andy päättää käyttää Fuukoa epäonnenamulettina, joka voisi antaa hänelle mahdollisuuden onnekkaaseen kuolemaan. Tämä(kään) ei mene kuin Strömsössä: Andy ja Fuuko saavat tietää, että heidän perässään on salainen organisaatio – mikä siirtää Andyn hautajaissuunnitelmat mappi Ö:hön.

Undead Unluck on vain nimeltä tuttu, mutta kuuleman mukaan se on varsin pidetty Weekly Shonen Jump -mangalehden sarja, eivätkä tämän lehden sarjojen animesovitukset yleensä ole pettäneet. Erityisesti kiinnostaa nähdä, millaista jälkeä Jojo’s Bizarre Adventuren eloon tuonut studio David Production saa aikaan.

© Rikito Nakamura, Yukiko Nozawa / Shueisha, I Love You -tuotantokomitea
  • The 100 Girlfriends Who Really Really Really Really REALLY Love You!

Haaremisarjat ovat romanssianimen alagenre, joka ei suostu kuolemaan millään. Ja kerta toisensa jälkeen niille löytyy katsojansa. Kun The 100 Girlfriends Who Really Really Really Really REALLY Love You! -mangan animesovituksesta uutisoitiin, toimituksessa oltiin kiinnostuneita. Haaremisarjan manga on ilmeisen pidetty ja sen pitäisi jotenkin uudistaa tyylilajiaan. Tämä sarja saattaa yltää siihen, mitä Girlfriend, Girlfriendin odotettiin olevan.  Se on tahallisen itsetietoinen ja siksi hauska. Toimituksesta lämmin suositus.

©2023 Yoruhashi / Mag Garden ”Hametsu no Oukoku” tuotantokomitea

  • The Kingdoms of Ruin

“Kaikki mulle rakas kuolee” on tuttu lause viimeaikaisia fantasia-animesarjoja katsoessa. Tällä kaudella on toinenkin sarja, jolla on samankaltainen sanoma kerrottavanaan. The Kingdoms of Ruin on vakavaluonteinen kostotarina ihmisestä, joka haluaa kostaa noitamentorinsa kuoleman. Näkyykö verisen ja katkeruuden täyttämän tunnelin päässä valoa? Synkkää ja melankolista, siitähän me suomalaiset pidämme. Jos The Rising of the Shield Heron ensimmäinen kausi lämmitti, on mahdollista että tämä sarja ei petä.

 

Kaikki edellä mainitut sarjat ovat jo alkaneet lokakuun alussa, mutta tätä seuraavaa joudumme vielä odottamaan katkeransuloisen hetken.

©Hajime Isayama/Kodansha/“Attack on Titan” The Final Season -tuotantokomitea
  • Attack on Titan

Titaanien sodan ”The Final Season The Final Chapters Special” alkaa jo 4.11.2023. Tämä on vuoden yksi suurimmista animepäätöksistä. Jos et ole koskenutkaan sarjaan, nyt on erinomainen mahdollisuus maratoonata se aivan alusta.

Ihmiskunnan viimeiset rippeet taistelevat eloonjäännistään massiivisia ihmissyöjätitaaneja vastaan, jotka vaeltavat heidän korkeiden muuriensa ulkopuolella olevalla maalla. Ainoastaan rohkeat tiedustelusotilaat uskaltavat poistua muurien turvasta – mutta hekin harvoin palaavat hengissä.

Kaupungissa olevat pitivät kiinni rauhallisen elonsa illuusiosta, kunnes eräänä päivänä tuo unelma murskattiin, ja heidän pieni mahdollisuutensa selviytyä supistui.

 

Lisää luettavaa