Animen joululahjavinkit

Tässä muutamat hassunhauskat hupilahjavinkit sekä ihan vakavasti otettavia lahjaideoita vuoden loppua varten.

7.12.2023 12:49

One Piece

Yksi koko vuoden suurimmista hiteistä on One Piece. Sarjaan liittyviä oheistuotteita löytyy melkein jokaista laatua, oli kyseessä sitten porotohtori Chopperin näköinen Tamagochi-vempain tai animefiguurit. Suuren suosion saaneen Netflix-version vuoksi nostamme esille uniikin lahjaidean todelliselle fanille. Netflix-sarjan yhteydessä teetettiin Monkey D. Luffyn virallinen olkihattu. Kyseinen tuote saattaa olla vain netistä löydettävä keräilyesine, mutta parhaimmillaan se on yhtä kultainen aarre kuusen alla kuin Marimekko-hansikkaat.

Omnibus-kirjat ja ranobet

Luettavaa julkaistaan monessa muodossa ja tämä on yksi tapa tuoda vaihtelua lahjoihin.  Monista mangasarjoista on julkaistu paksuja kovakantisia omnibus-kirjoja, jotka sisältävät useamman osan yksissä kansissa. Suuret sarjat, kuten suomeksi julkaistu manga Kun jälleensynnyin hirviönä (That time I got reincarnated as a slime) saattavat taas pohjautua ranobe-pienoisromaaneihin. Molemmilla on oma lukijakuntansa, mutta omnibuseilla ja ranobeilla voit tuoda aivan uuden lukukokemuksen lahjan saajalle.

Japanilainen katumuoti

Teimme kaupallisen yhteistyön artikkelin tänä vuonna suomalaisen Lenzishopin kanssa, ja heidän mainoksensa komeilee uusimman Anime-lehden numeron 133 takakannessa. Monesti siellä vierailleena japanilainen katumuoti nousi lahjaideana mieleen useampaan otteeseen. Kawaii-puserot ja -mekot sekä muut ihanan pastellin väriset asusteet ovat viehättävä valinta perheen muotitajuisille. Käsistään kätevät voivat myös kutoa suloiset animevillasukat kuusen alle.

Tie sydämeen vatsan kautta

Lahjakortti japanilaiseen ravintolaan on elämys, jota voi iloisesti odottaa pyhien jälkeen. Useampi liike Suomessa erikoistuu myös japanilaisiin herkkuihin, joten oman snackboxin luominen on näppärä tapa tuoda makua jouluun ja sen odotukseen.

Korut

Taiteilija Daniel Arshamin suunnittelemat, Pokémon-aiheiset Tiffany-korut olivat uutisissa marraskuussa. Ne ovat sievä lahja, jos Pokémon-figuurit tai keräilykortit kuulostavat liian perinteisiltä vaihtoehdoilta ja rakkauden lisäksi löytyy mammonaa.

Näyttävät sterling-hopeasta ja 18 karaatin kullasta valmistetut Pikachut ja muut Pokémon-hahmot olivat saatavilla Tiffany & Co.:n sivustolla rajoitetusti vain 24 tunnin ajan 29.-30. marraskuuta.

Viimeisin yhteistyöni Tiffany & Co.:n kanssa on yhdistelmä populaarikulttuuria, laatukoruja sekä taidetta

Anime Shop

Suomen virallisen mangajulkaisijan kotipaikka. Anime-lehden ja kaiken kotimaan kielelle käännetyn mangan löydät juuri täältä. Lukutoukille tulee ajoittain hetkiä, jolloin animesovituksen päätyttyä haluaa syventyä alkuperäiseen mangaan tai lukea sitä muuten vain. Mikäpä olisi parempi lahja kuin sarjan kaikki julkaistut osat yhdessä paketissa tai yksittäisiä kirjoja luettavaksi lämpöisessä suojassa talven viimalta.

Lisää luettavaa