Ensilukaisu: Astro Royale

Perimyssotaa supervoimilla Tokyo Revengersin tekijältä.

26.4.2024 15:00

Yotsurugi-perheen pomo ja 13 pojan isä kuolee nimeten testamentissaan vanhalle rikollisperheelle uuden pomon: hänen ainoan biologisen poikansa Hibarun. Muut 12 adoptiopoikaa eivät ole kovin tyytyväisiä päätökseen, mutta vallan voimasuhteet muuttuvat meteorin iskiessä maahan. Päähenkilö Hibarun lisäksi moni Yotsurugi-perheen pojista saa meteorista yliluonnollisia supervoimia, ja näin ollen kamppailu perheen pomoksi nousemisesta on valmis alkamaan.

Astro Royale on megahitti Tokyo Revengeristä tutun tekijä Ken Wakuin uusin sarja. Wakui vaihtoi Kodanshan lehdestä näiden pahimman kilpailijan Shueishan Weekly Shounen Jump -lehteen, jossa Astro Royalen ensimmäinen luku ilmestyi 14. huhtikuuta.

Astro Royale ensimmäisen luvun kunniaksi Weekly Shounen Jump -lehden kannessa

Heti uuden mangan ensimmäisiltä sivuilta käy ilmi, että taide on hyvin samanlaista Wakuin edellisen sarjan Tokyo Revengersin kanssa – hyvässä ja pahassa. Toki samalta tekijältä voi odottaa samanlaista piirtotyyliä, mutta Astro Royalen hahmokaartia koristaa joukko hahmoja, jotka näyttävät suoraan aiemman hittisarjan suosituimmilta hahmoilta. Tokyo Revengersinsä lukenut ei voi olla näkemättä uusissa hahmoissa juuri Mikeyn tai Hinatan.

Sarjan perustaminen rikollisperheen ympärille pitää Wakuin tutun aiheen ympärillä mutta tuo siihen uusia elementtejä. Supervoimien saaminen meteorista luo nuorten ja aikuisten väliselle taistelulle uskottavuutta tehden samalla siitä viihdyttävämpää. Myös Weekly Shounen Jump -lehdelle ominaisesti sarjan tunnelma tuntuu hieman Wakuin aiempia sarjoja kevyemmältä.

Päähahmo Hibarun hyväntahtoisuus on niin ikään shounen-sarjoista tuttu piirre. Hibarua puoli vuotta vanhempi adoptiopoika Terasu on perheestä ainoa, joka tuntuu olevan päähenkilön puolella. Näin ollen muut 11 adoptiopoikaa kuvataan Hibarun vihollisiksi heidän ilkeiden luonteenpiirteidensä myötä. Lukijan on siis hyvin helppo asettua perheen ainoan biologisen pojan taakse ensimmäisten lukujen perusteella.

Yliluonnollisten supervoimien sotkeminen mielenkiintoiseen perimyssotaan kuulostaa varsin vaikealta yhtälöltä, joten nähtäväksi jää, kuinka Wakui tässä onnistuu. Jos Astro Royale onnistuu luomaan laajan perheen hahmokaartiin monenlaisia henkilöitä omilla motivaatioilla eikä kadota juontaan liikaan räiskintään, voi Wakuilla olla käsissään yksi hittimanga lisää.

Sarjan ensimmäiset luvut voi lukea ilmaiseksi englanniksi Manga Plus -palvelusta.

Alla japaninkielinen mainosvideo sarjan ensimmäisestä luvusta.

Lisää luettavaa