Ensilukaisu: Super Psychic Policeman Chojo

Weekly Shounen Jump -lehden uusimmat hekotukset.

12.4.2024 15:00

Shun Numan Super Psychic Policeman Chojo on se todennäköisempi selviytyjä Weekly Shounen Jump -lehden kahdesta uusimmasta sarjasta. Tämä siksi, että komediasarjat saavat yleensä jatkaa pidempään lehden sivuilla, vaikka myyntiluvut eivät olisikaan niin korkeita kuin muilla genreillä.

Sarja kertoo Chinjukun kaupunginosan poliisiosastosta, jossa työskentelevät sarjan päähenkilöt: psyykkisillä voimilla varustettu vanhempi poliisi Meguru Chojo sekä keltanokkaharjoittelija Nao Ippongi. Yhdessä he pyrkivät pitämään Chinjukun kadut turvallisina.

Shun Numa on aiemmin julkaissut samassa lehdessä Samon the Summoner –nimistä komediasarjaa vuosien 2015 – 2017 välillä 89 luvun verran. Super Psychic Policeman Chojon julkaisu aloitettiin tämän vuoden helmikuun 11. päivänä ja siitä on ilmestynyt tähän asti kuusi lukua.

Mangasarja on tyypillistä komediaa kaikissa pääpiirteissään. Päähahmo Chojo voisi ylivertaisten voimiensa vuoksi olla poliiseista paras, mutta onkin saanut maineen inhottavana pervona, joka kurkkii muiden ihmisten mieliin. Muut Chojolle määrätyt parit ovat lopettaneet hetkessä, joten nuoren vahvan naisenkaan ei oleteta kestävän kauaa.

Odottamaton työpari sopii juuri siksi koomisen sarjan keskiöksi. Lukija saa nauruja niin Chojon piittaamattomuudesta kuin keltanokka Ippongin uutteruudestakin. Miljöönä Chinjukun yöelämän kadut edustavat nykypäivän Japania ilman muita muutoksia kuin paikannimet. Hahmot, joita tulee poliisiparin partioidessa vastaan, ovat kuitenkin hauskojen kohtausten ja sketsien ainesta.

Voisin suositella mangasarjaa niille, jotka ovat samantapaisten sketsisarjojen faneja. Psyykkisten kykyjen myötä yhteyden voisi vetää Saiki K:n kaltaisiin sarjoihin. Alun perusteella sarja ei tarjoa komedian ulkopuolelta kuin muutaman kornin hetken, mutta pelkästään hahmojen koomiset ilmeet ja reaktiot ovat pätevä syy ainakin vilkaista sarjan ensimmäisiä lukuja.

Sarjan ensimmäiset ja viimeisimmät luvut voit lukea ilmaiseksi MANGA Plus -palvelusta.

Lisää luettavaa