Ensivilkaisu: A Salad Bowl of Eccentrics

Tää on meidän maailma – kaikessa tylsyydessään.

15.5.2024 16:00

Toisesta maailmasta lähtöisin oleva taikaprinsessa Sara ja tätä suojeleva naisritari Livia löytävät tiensä tämän päivän Japaniin, tarkalleen ottaen Gifuun. Siinä missä Sara päätyy jakamaan uutta arkeaan matalapalkkaisen yksityisetsivä Sousuke Kaburayan kanssa, tulee Liviasta täysin koditon. Vaikka he ovat toisesta maailmasta, molemmat nauttivat elämästään uudessa asuinympäristössään. Kaksikon mutkaton suhtautuminen elämään alkaa pian vaikuttaa myös yksityisetsivä Sousukeen sekä heidän naapurustoonsa, johon kuuluu monenkirjava sakki erilaisia kulkijoita erilaisissa elämäntilanteissa.

Heti alkuun on todettava, että A Salad Bowl of Eccentrics on arkisin sarja, jota olen hetkeen katsonut. Sarjassa seurataan päähenkilöiden ja heidän lähipiirinsä jokapäiväistä elämää, jossa vain sattuu olemaan toisen maailman tulokkaita. Taikaprinsessa ja ritari tuovat oman mausteensa tähän Kummalliseen Salaattikulhoon, jota meidän maailmaksemme ja elämäksi kutsutaan. Se, miten hahmot sopeutuvat tähän arkeen ja uuteen lähipiiriinsä, on se mielenkiintoinen osuus. Sara tutustuu Sousuken avulla sekä yksityisetsivän avustajan työhön että modernin maailman ihmeisiin, kuten internetiin, animeen ja mangaan. Livia taas tutustuu meidän maailmaamme aivan pohjalta käsin elämällä sillan alla, keräämällä tölkkejä ja pulloja ja työskentelemällä hostess-klubilla. Tulokkaiden elämän lisäksi on mielenkiintoista seurata, millaisia seuraamuksia heillä on uuden lähipiirinsä elämässä. Sousuke alkaa menestyä yksityisetsivänä ja Livian kanssa sillan alla elävä koditon kirjailija saa myös uutta potkua elämäänsä.

Sarja saakin pohtimaan sitä, tarvitseeko animesarjan aina olla hirveän erikoinen ja intensiivinen, jotta sen parissa jaksaa kuluttaa aikaa. Ei minun mielestäni – ja tämä pätee erityisen hyvin A Salad Bowl of Eccentricsiin kaikilta osa-alueiltaan. Rauhallista jokapäiväistä elämää kuvaava iyashi-kei-genre on tämän takia mielenkiintoinen animetyylilaji, sillä se muistuttaa, että yksinkertaisuuskin on hyvä asia, eikä sarjan aina tarvitse olla kovin intensiivinen tai edes mielenkiintoinen, jotta sen parissa voi viihtyä tovin jos toisenkin. Sama pätee tähän meidän maailmaamme ja elämäämme – se on yksi kummallisuuksien salaattikulho, jota ryydittävät jännittävät ja erilaiset ihmiset taustoineen. Aina se ei ole mielenkiintoinen, eikä sen tarvitsekaan olla.

Sarjan löytää Crunchyrollista. Alta löydät sarjan tunnuskappaleen.

Lisää luettavaa