Ensivilkaisu: A Sign of Affection

Päästä minut maailmaasi.

10.1.2024 11:00

Yuki on aina ollut kuuro ja hän on tottunut kommunikoimaan viittomakielellä ja puhelimellaan, mutta hän ei osaa lukea englantia huulilta. Joutuessaan junassa haastavaan tilanteeseen turistin kanssa hänet pelastaa tuntematon komistus. Pelastajan nimi on Itsuomi. Karismaattinen maailmanmatkaaja osaa kolmea kieltä, mutta kuuroa ystävää hänellä ei ole. Tämä avaa molemmille oven täysin uuteen maailmaan, jossa on paljon uutta opittavaa.

A Sign of Affectionin ensimmäinen jakso oli mielenkiintoista seurattavaa. Sarjan japaninkielinen nimi Yubisaki to Renren ei sanonut minulle yhtään mitään, ennen kuin sen englanninkielinen nimi selvisi. Se sai minut innostumaan, sillä olin ollut kiinnostunut sarjasta aiemmin ja tuntenut sen vain englanninkielisellä nimellä.

A Sign of Affection on toinen vastaantullut teos, missä päähenkilö on kuuro. Edellinen on varsin pidetty ja rankka Yoshitoki Oiman A Silent Voice, josta julkaistiin animaatiostudio Kyoto Animationin tuottama elokuva vuonna 2016. Oiman teokseen verrattuna A Sign of Affection on heti alusta alkaen pehmoisempaa katsottavaa ja sen lämmin tunnelma hehkuu hyvin vahvana piirrostyyliä myöten. Sarja myös kunnioittaa kuuroa päähenkilöään ja antaa meille mielenkiintoisen kurkistuksen hänen maailmaansa hänen ajatustensa kautta. Millaisia haasteita hän kohtaa yliopistoarjessa tai arjessa ylipäätään? Tämän lisäksi sarjaan luo mielenkiintoisen kulman myös Itsuomin ja Yukin suhde, sen kehitys ja kuinka heidän aivan erilaiset maailmansa tulevat kohtaamaan sarjan edetessä.

A Sign of Affection on aloituksensa perusteella kauden lämminhenkisimpiin sarjoihin kuuluva tapaus. Sen tomusokerisen kuorrutuksen alta löytyy sisus, joka tulee varmasti lämmittämään romanssisarjojen ystäviä kuin kuuma juotava talvi-iltana. Ehdoton suositus myös sellaiselle, joka etsii hyvää täytettä katsottavien sarjojen listaan. Tämä sarja saa sydämesi väpättämään lämmöstä.

Lisää luettavaa