Ensivilkaisu: Bang Brave Bang Bravern

Robottisarja suoraan Tokmannin leluosaston alelaarista.

17.1.2024 13:22

Kielen solmuun pistävä Bang Brave Bang Bravern on alkuun vakavan oloinen robottisarja, jossa eri maiden sotilaita on lähetetty Havaijille sotaharjoituksiin ohjastamaan Titatonostrider-nimisiä taistelukoneita. Kesken sotaleikkien avaruudesta saapuu tuntemattomia vihollisia laittamaan lusikkansa soppaan. Maan armeija joutuu hyvin nopeasti alakynteen, mutta huoli pois, heille saapuu tasoittaja – puhuva superrobotti nimeltään Bravern, joka ottaa Japanin maavoimien miehen, Ao Isamin, pilotikseen. Isami ja Bravern näyttävät avaruusolioille kaapin paikan.

Bang Brave Bang Bravern aloittaa nerokkaasti ensimmäisen jakson todella vakavalla menolla, mutta kun superrobotti Bravern saapuu kuvioihin, ryppyotsainen tunnelma nykäistään vessanpytystä alas ja homma vedetään lähes parodiaan verrattavaksi leikiksi. Se viedään niin pitkälle, että Isamikin kuulee ohjaamossa Bravernin tunnuskappaleen, joka käynnistyy robotin päästessä vauhtiin. Sama rallatus toimii tietysti koko sarjan avauskappaleena.

Vaikka sarjan ensimmäinen jakso oli tunnelmaltaan päräyttävä, ei voinut silti olla huomaamatta, miten halvalta sarjan robotit ja etenkin päätähti näyttävät. Bravern on kuin jokin robottilelu Tokmannin leluosaston alelaarista. Muutenkin robottien paksut viivat pistivät silmään.

Kaikesta huolimatta Bang Brave Bang Bravern jätti mielenkiintoisen jälkimaun suuhun ensimmäisen jakson myötä. Haluan nähdä, miten sarja etenee ja kuinka se tulee eskaloitumaan myöhemmissä jaksoissa, sillä ykkösjakso oli vasta pintaraapaisu tähän päättömyyteen muuttuessaan vakavahenkisestä armeijatunnelmoinnista superrobottimähinäksi. Nyt vain hommaa vielä enemmän överiksi, sillä vakavaa tästä ei saa enää tekemälläkään! Bang, bang, bang, bang! Bang ba-ba-bang! Bravern!

Lisää luettavaa