Ensivilkaisu: Bartender: Glass of God

Sydämeesi drinkin teen.

10.4.2024 15:00

Bartender on Kenji Nagatomon ja Araki Johin seinenmanga, joka kertoo Euroopasta palaavasta baarimikosta Ryuu Sasakurasta. Mies työskentelee Ginzan takakujilla olevassa baarissa nimeltä Eden Hall, johon päätyy, kun mieli on musta ja se kaipaa huojennusta. Ryuulle tärkeintä on löytää asiakkaan tilanteeseen sopiva drinkki, jolla keventää sydämelle kasaantunutta taakkaa. Mangasta tehtiin Palm Studion tuottama animesovitus vuonna 2006, joka noudatti nimenomaan tätä kaavaa.

Bartender: Glass of God on animesovitus 21-osaisesta mangasarjasta. Se syventää vuonna 2006 tullutta 11-osaista animea olemalla enemmän kuin vain tarinakokoelma ihmisten huolista, murheista ja niitä parantavista alkoholidrinkeistä. Ensimmäinen jakso oli alkusoittoa tälle ihmissielun näytelmien sarjalle, jonka näyttämönä on Eden Hall ja sen haukansilmäisenä katsojana baarimikko Ryuu, asiakkaan näytellessä tarinankertojan roolia.

Ensimmäisessä jaksossa tapaamme kolme hotellin henkilökunnan jäsentä, jotka ovat etsimässä hotellinsa vielä avaamattomalle baarille ammattitaitoista ja ainutlaatuista baarimikkoa, joka pystyisi tekemään asiakkaille sielukkaita drinkkejä. Operaatio ei mene aivan suunnitelmien mukaan, mikä aiheuttaa kolmikon naisedustukselle päänvaivaa ja huolta. He kuulevat uudelleenavatusta baarista nimeltä Eden Hall ja sen palkitusta, maailmaa kiertäneestä baarimikosta nimeltä Sasakura. Kun naiset löytävät tiensä baariin, he huomaavat, että sen pitäjänä on mies, jonka he olivat aiemmin kohdanneet puistossa. Silloin hän vaikutti huolimattomalta ja huolettomalta poropeukalolta.

Eden Hallissa Ryuu taas on omassa elementissään. Nyt hän on huoliteltu ja tarkkaavainen taiteilijasielu, joka järjestää asiakkaalle juoman, joka pystyy hellittämään hänen sielussaan ja sydämessään olevaa taakkaa. Hotellin henkilökunta oli etsinyt juuri tällaista miestä. Jäämme odottelemaan minne sarja etenee.

Pidin Bartenderin uuden sovituksen ensimmäisestä jaksosta. Vanha sarja on minulle tuttu ja pystyin vertaamaan sitä tähän uuteen versioon, jonka hotellitarina oli vanhasta animesovituksesta tuttu lähinnä sivumaininnan tasolla. Kaikille sarjaa ei voi suositella, ainakaan jos alkoholidrinkkien historia tai siihen liittyvät asiat eivät kiinnosta. Sarja tarjoaa kuitenkin muutakin kuin drinkkejä, esimerkiksi erilaisten ihmisten henkilötarinoita, jotka voivat viedä katsojan mukanaan. Suosittelen myös tutustumaan vuonna 2006 tulleeseen animesovitukseen, joka on aivan mielettömän tunteellinen matka ihmismielen syövereihin.

Bartender: Glass of Godin löytää Crunchyrollista.

Lisää luettavaa