Ensivilkaisu: Dark Gathering

Haamujen riivaamat haamuetsivät.

24.7.2023 19:07

Vihaan haamuja, mutta niin vihaa myös Keitarou -niminen opiskelijapoika. Hänen huonoksi onneksi kauheat henget pitävät paljon hänestä. Tämä on johtanut todelliseen surkeiden sattumusten sarjaan, jossa Keitarou on saanut kaksi vuotta aiemmin näiden henkien aiheuttaman vamman oikeaan käteen. Tilanteen myötä hän on vetäytynyt täysin yhteiskunnasta, mikä on vaikuttanut pojan sosiaalisiin taitoihin.

Onneksi Keitaroulla on lapsuudenystävä Eiko, joka avustaa häntä asettumaan jälleen yhteiskuntaan. Osana terapiaa, Keitarou aloittaa osa-aikatyön yksityisenä tuutorina – ja ensimmäinen oppilas Keitaroulla on Eikon Yayoi -niminen serkku. Vaikka Yayoi on lapsinero, hänessä on jotain outoa. Keitaroun tapaan Yayoi on saanut osansa henkien kauheuksista. Toisin kuin Keitarouta, Yayoita kirotut henget kiinnostavat todella paljon, ja hän haluaa kohdata näitä ja löytää erityisesti tietyn kirotun haamun, joka vei hänen äitinsä. Tämä johtaa erilaisiin seikkailuihin, joissa Keitarouta viedään erilaisiin haamuja täynnä oleviin kohteisiin Yayoin ja Eikon johdattamana.

Kauhun tunteen luominen viihteessä on erittäin vaikeaa. Kenichi Kondon mangaan perustuva Dark Gathering on sellainen sarja, joka osaa tämän oikein luottamatta halpoihin säikäytyksiin. Vaikka sarjan asetelma aluksi kuulostaa hyvin tyypilliseltä karmivine pikkulapsineen ja viikon haamuineen, sarja jotain omaa tähän konseptiin juuri Keitaroun ja Yayoin muodossa. Kun Keitarou on haamumagneetti, on Yayoi täysi vastakohta: haamut inhoavat häntä ja tämän myötä hän toimii eräänlaisena kurittajana ja kaappaajana, kun taas Keitarou toimii houkuttimena. Tämä saa pohtimaan sarjassa esitettyä kysymystä: rakastaako Keitaro pelon tunnetta? Jos itse olisin Keitaron kengissä, en missään nimessä olisi Yayoin ja Eikon seurassa, vaan pysyttelisin kotonani tai hakeutuisin hoitoon. Tämä sarja on oikeasti todella karmiva ja Luz-nimisen artistin esittämä Kakuriyo-niminen tunnari myös vahvistaa sitä tunnetta entisestään.

Vaikka sarjaa on tullut vasta kolme jaksoa ja olen siitä pitänyt ainakin näin alkuun, saa sen 25 jakson mitta kysymään, pystyykö tämä sarja kannattelemaan itseään niin pitkään. Minulla on pelko, että jos sarja jatkaa tällä Salaisista Kansioista lähtöisin olleella viikon hirviö -jaksokaavalla, sarjan laatu voi heiketä ja täten katsomisesta tulee täyttä tuskaa. Olisi sääli, jos sarja kompuroi pituuteensa, sillä hyviä ja aitoja kauhuanimesarjoja tulee vastaan harvoin. Katson teitä, Junji Iton mangojen animesovitukset.

Lisää luettavaa