Kolme vuotta sitten avaruusolennot hyökkäsivät Tokioon, eikä mikään ollut enää entisensä. Mutta hetken jälkeen jopa uhkaava tuho alkaa tuntua arkipäiväiseltä. Japanin puolustusvoimat yrittävät yhä löytää ratkaisua avaruusolentoja vastaan taistelemiselle, mutta tavanomaiset luotiaseet ovat osoittautuneet täysin tehottomiksi. Ehkä nyt on aika kokeilla jotain tavanomaisesta poikkeavaa…
Samaan aikaan kun muu ihmiskunta maalailee maailmanloppua, opiskelijatytöt Kadode Koyama ja Ouran Nakagawa kavereineen elävät arkeaan lukien mangaa, pelaten räiskintäpelejä, opiskellen tuleviin yliopiston pääsykokeisiin ja tuskaillen ihmissuhteidensa kanssa. Miksi kiirehtiä kun maailmanloppu ei ole vielä lähelläkään, eihän?
Dead Dead Demon’s Dededede Destruction on aluksi kahdeksi elokuvaksi ja jälkeenpäin TV-sarjasovitukseksi muunnettu anime, joka perustuu Inio Asanon 12-osaiseen samannimiseen mangasarjaan. Tämä on Asanon lukuisista sarjoista ensimmäinen, joka on saanut minkäänlaisen animesovituksen. Hyvä niin, sillä kyseessä on oikein hyvä ja keveä aloituspiste tutustua mangakan moniin sarjoihin – muutama miehen sarjoista nimittäin edustaa sitä lievästi sanottuna rajumpaa syvää päätyä.
Katsoin tätä artikkelia varten sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa, jaksot 0 ja 1. Näistä nollajakso oli täysin TV-versiota varten tehty, eikä sitä löydy elokuvista. Jakso on konseptina mielenkiintoinen mutta huono tapa esitellä teos lähdeteosta tuntemattomalle, sillä siinä ei oikeastaan tapahdu mitään. Jopa lähdemateriaalin tuntevalle se herättää vain kysymyksiä. Vasta oikeassa ensimmäisessä jaksossa päästään tutustumaan sarjan varsinaisiin päähahmoihin. Nyt aletaan rakentaa alkusoittoa näille kaikille hidastuville arjen hetkille, joita varjostavat varsin apokalyptiset olosuhteet. Mitä vain voi vielä tapahtua.
Mitä itse animesovitukseen tulee, ensimmäisenä huomio kiinnittyy hahmomallien uniikkiin tyyliin. Pelkäsin ennakkoon, miten Asanon tyyli piirtää hahmoja saadaan kaapattua animeksi, mutta onneksi ne pelot saatiin osoitettua turhiksi. Nykyanimeen tottuneelle sarja näyttää tuoreelta ja virkistävältä, kiitos vinkeän ja virkistävän tyylin. Tämä lienee Asanon laaduntarkkailun ansiota, sillä hän työskenteli animen parissa tuotannon tukena. Saisi kyllä työskennellä useamminkin, monet animet hyötyisivät hänen taidoistaan.
Toivon todella, että tämän artikkelin lukevat ottavat animen katsottavaksi. Tämä ei nimittäin ole lähestymistavaltaan aivan tavanomainen katastrofisarja.