Ensivilkaisu: Delicious in Dungeon

Ruokaa omasta tyrmästä.

13.1.2024 11:00

Delicious in Dungeon kertoo ryhmästä köyhiä seikkailijoita, joilla ei ole pennin pyörylää kunnolliseen ruokaan. Myöskään aikaa ei ole hukattavaksi, sillä heidän johtajansa Laiosin sisko on joutunut lohikäärmeen kitaan tyrmän alimmalla tasolla, ja tyttö olisi pelastettava ennen kuin hitaan aineenvaihdunnan omaava hirmu ehtii sulattaa hänet. Niinpä Laios päättää säästää aikaa ja hankkia porukalle purtavaa matkan varrella, suoraan tyrmästä. Hänen rinnallaan seikkailevat haltiaparantaja Marcille, joka alkuun vierastaa tyrmässä asuvien hirviöiden hotkimista, puolituisvaras Chilchuck ja Senshi-kääpiö, joka on kävelevä tietopankki hirviöiden kokkaamisessa.

Marcille ja hänen yliampuvat inhoreaktionsa tyrmän ruokaa kohtaan ovat sarjan parasta antia.

Delicious in Dungeon on yksi kauden odotetuimmista sarjoista. Maineen taustalla on suosittu Ryoko Kuin mangasarja, jota julkaistiin Harta-mangalehdessä vuosina 2014–2023. Rennot seikkailusarjat ovat viime vuosina nostaneet päätään isekai-sarjojen rinnalla, eikä yksikään niistä sarjoista jotka olen katsonut ole pettänyt minua. Myös tämä sarja kuuluu samaan kastiin.

Sarja on hauska, rento ja sopii hyvin katsottavaksi aina katseluputken viimeisenä. Sitä katsoessa tulee hyvä mieli. Nälkäisenä sarjaa ei kuitenkaan kannata katsoa, sillä sen ruuat ovat herkullisia. Tämä saakin pohtimaan, voisiko sarjassa esiteltyjä reseptejä soveltaa myös tosielämän keittiössä. Delicious in Dungeon löytyy Suomen Netflixistä, joten sille voi antaa mahdollisuuden matalalla kynnyksellä.

Lisää luettavaa