Ensivilkaisu: KamiErabi GOD.app

Ruma, rujo ja tyhmä lukiolaisten valtaistuinpeli.

18.10.2023 12:00

Jos kuulee sanat Battle Royale, ei varmaan tarvitse kertoa enempää sarjan juonikuvauksesta.

KamiErabi GOD.app on juuri tätä. Lähdin katsomaan tätä sarjaa puhtaasti sillä ajatuksella, että katsotaan nyt millaisesta sillisalaatista on kyse ja jätetään ensimmäiseen jaksoon, sillä selviytymispelisarjat eivät ole sitten Mirai Nikkin olleet kovinkaan laadukkaita. Parin vuoden takainen Platinum End, josta löytyy artikkeli Anime-lehden alkuvuoden 2022 numerosta, sekä muutaman vuoden vanha Kings Game the Animation ovat karmaisevia esimerkkejä huonosta selviytymispelianimesta. Pelkästään niiden muistelu aiheuttaa yhä vilunväristyksiä.

Sen sijaan KamiErabi GOD.app ei yritä olla vakava, eikä sitä pysty sellaisena katsomaan, vaan anime selvästi tiedostaa olevansa huono. Ulkoasultaan sarja näyttää halvalta anime-tyyliseltä videopeliltä, jonka löytää 2–3 euron hintaan jostain verkkokaupasta tai paikallisen pelikaupan alelaarin pohjalta. Hämmentävintä on, että sarjan alkuperäisluoja on Nier-pelisarjasta tunnettu Yoko Taro.

Kaikeksi yllätykseksi KamiErabi GOD.app on ollut kahden ensimmäisen jakson jälkeen ihan menevä tapaus. Niin sanottua roskaruokaahan se on animena, mutta se onkin KamiErabin vahvuus. Kaikkea animea ei tarvitse katsoa vakavasti, ja sarjan rumuudessa, rujoudessa ja tyhmyydessä on jotain puoleensavetävää. En suosittele katsomaan sarjaa tosissaan, mutta jos sinulla on ylimääräistä aikaa ja tiedät mihin olet astumassa et voi pettyä.

KamiErabi GOD.app on varsin menevä selviytymispelisarja, joka ei ole laadukas, mutta jää varmasti mieleen rujon ja uniikin animaationsa takia. En vain ymmärrä, miksi sille on siunaantunut kokonaiset 24 jaksoa. Saa nähdä, kantaako sarja itseään niin pitkälle.

Lisää luettavaa