Ensivilkaisu: Ninja Kamui

Toimintasarjassa entinen ninja kulkee koston tiellä.

14.2.2024 12:35

Perheenisä Joe Logan viettää varsin rauhallista elämää maalaiskylässä perheensä kanssa, kunnes koko perhe, Joe mukaan lukien, murhataan ninjojen toimesta perheen pojan syntymäpäivän jälkeisenä yönä. Päivä sen jälkeen, kun Joe on julistettu kuolleeksi, mies herääkin ihmeen kaupalla henkiin.

Sairaalassa vammoista toipuessaan hän joutuu jälleen kohtaamaan tahot, jotka tuhosivat hänen perheidyllinsä. Ninjat yrittävät laittaa Joen kylmäksi, mutta Joe antaa heille samalla mitalla takaisin. Paljastuu, että Joella on yhteinen menneisyys näiden ninjojen kanssa – hän on entinen ninjaklaanin jäsen, joka on sittemmin jättänyt tämän elämän taakseen. Joen on aika lähteä koston tielle laittamaan loppu organisaatiolle, joka rakensi ja tuhosi hänen elämänsä.

E&H Productionin ja Sola Entertainmentin tuottama Ninja Kamui on Sunghoo Parkin ohjaama toiminta-animesarja, jota esitetään Yhdysvalloissa Adult Swimin ja Cartoon Networkin tunnetulla Toonami-ohjelmapaikalla, joka on ollut parhaimpina vuosinaan portti länsimaalaisille animen maailmaan. Sarja alkoi 11. helmikuuta.

Ninja Kamuin ensimmäinen jakso oli todella mielenkiintoinen avaus. Joen yhteyttä ninjoihin avattiin hienosti pikkuhiljaa. Ensin media uutisoi järjestäytyneestä rikollisuudesta ja sarjamurhaajasta, joka on murhannut neljä siviiliä, sitten Joen taistelutaitoja esiteltiin pariinkin otteeseen ja lopulta jakson lopussa nähdään, kun mies ottaa talonsa seinän sisältä vanhaan elämäänsä kuuluneet varusteet ja polttaa kotinsa, jolloin salaisuus viimeistään on katsojallekin paljastettu.

Animaation puolesta sarja näyttää todella hyvältä. Se ei edes näytä tyypilliseltä animesarjalta, vaan sen voisi hyvin kuvitella olevan anime-henkinen länsimaalaisten tekemä sarja. Sarja tuo mieleen monet lapsuuden arkiaamuissa katsotut toimintapiirrossarjat. Animeaspekti tulee esiin lähinnä taistelukohtauksista, joita jaksossa on kaksi. Musiikkivalinnat kohtauksiin on tehty todella hyvin, eikä screamo-yhtye coldrainin tekemä tunnarikaan kalpene niiden rinnalla.

Sarjan avauksen perusteella Ninja Kamui vaikuttaa oikein pätevältä animelta, jota voisi mielellään seurata, oli ääninäyttelijöinä sitten yhdysvaltalaiset tai japanilaiset. Tulevat viikot näyttävät, miten Ninja Kamui tulee vaikuttamaan katsojiin. Ainakin tänne päähän se upposi todella hyvin tuoden mukanaan nostalgian ripauksia.

Alta voit löytää sekä sarjan tunnuskappaleen että trailerin. Suomessa sarjaa voi seurata striimipalvelu HBO Maxin kautta englanninkielisellä ääniraidalla.

https://www.youtube.com/watch?v=Ai83FJsPoVo

Lisää luettavaa