Ensivilkaisu: Onimusha

Samurai ja demoninen hansikas.

4.11.2023 13:37

Onimusha-animesarja on Takashi Miiken ohjaama Sengoku-aikakauteen sijoittuva väkivaltainen samuraiseikkailu, jossa samurai nimeltä Musashi Miyamoto matkaseurueineen tuhoaa ihmismieliä valtaavia oni-demoneja. Sarjan alkutilanteessa Miyamoto on hakemassa itselleen ja matkaseurueelleen mystistä laatikkoa, joka sisältää jotain, jolla onit voidaan päihittää. Matkan aikana selviääkin, että kolme seurueen jäsenistä on pettureita. Kaksi petturia saadaan tuhottua, mutta kolmas on vielä vapaalla jalalla – ja lähempänä kuin uskoisi. Onimusha on tarina siitä, kuinka kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Voiko lähellä olevaan ihmiseen sittenkään luottaa?

Sarja perustuu Capcomin samannimiseen suosittuun pelisarjaan. Allekirjoittaneelle pelisarja on lähinnä nimeltä tuttu, mutta voin myöntää, että sarjan ensimmäisen jakson nähneenä mielenkiinto myös lähdemateriaalia kohtaan nousi valtavasti. Kun aloin katsoa avausjaksoa, se nappasi minut heti tyylikkäällä taistelukohtauksella mukaansa. Kun taistelu oli ohi ja mystinen laatikko saatu, jakso oli pitkälti täynnä puhuvia päitä, mutta illan laskeutuessa alkoi muutaman matkaseurueen jäsenen todellinen luonne paljastua myös muille. Miyamoton piti sitten pistää heidät päiviltä laatikosta löytyneen demonisen hansikkaan avulla. Ja hittolainen, sekin taistelukohtaus oli täydellisesti toteutettu. Ja tuon yllättäen mukaan tuodun hansikkaan mysteerikin alkoi kiinnostaa. Mitenköhän se vaikuttaa Miyamoton mieleen ja kehoon sarjan edetessä?

Sarjan animaatio on tyylistään huolimatta todella näyttävää ja kuten mainittua, erityisesti taistelukohtaukset ovat suuri ilo silmälle. Miiken tausta elokuvaohjaajana näkyy ja mielenkiinnolla odotan, mitä sarjan loput seitsemän jaksoa tarjoavat, sillä koko sarja on jo katsottavissa Netflixissä. Ääninäyttelysuorituksista voin sanoa ensikuuleman perusteella, että Miyamotoa näyttelevä Akio Outsuka kuulostaa korvaani oikein miellyttävältä ja rooliinsa sopivalta. Muutkin ääninäyttelijät saanevat sarjan mittaan omat tähtihetkensä.

Netflixin videopeleihin pohjautuvat animesarjat ovat mielenkiintoinen kaninkolo, sillä etenkin vuonna 2022 julkaistu Cyberpunk: Edgerunners oli todella kaunis, näyttävä ja tunnelmallinen teos. Odotan samaa myös tältä uudelta tulokkaalta sekä tulevalta Scott Pilgrim Takes Off -sarjalta, johon palataan sivuillamme sen saapuessa.

Lisää luettavaa