Ensivilkaisu: Overtake!

Draamaa ajoradalla ja sen ulkopuolella.

11.10.2023 12:00

Overtake! -alkuperäisanimessa mennään suomalaisillekin tutulle formularadalle – tosin Formula 4 -alasarjaan. Päähenkilönä on freelance-kuvaaja Kouya Madoka, jolla on ollut vaikea saada kuvatuksi yhtään mitään menneisyyden traumaattisen kokemuksen takia. Lähdettyään kuvauskeikalle Fuji International Speedway -kilparadalle hän tutustuu lukioikäiseen F4-kuski Haruka Asahinaan, hieman yksinäiseen ja tunnetasolla rikkinäiseen suteen. Kilpailun aikana Harukan auton rengas puhkeaa ja hänen kisansa katkeaa siihen. Kouyan huomatessa, että Haruka vetäytyy sivuun muiden katseilta itkemään, hänen kuvaussormensa alkaa taas toimia ja adrenaliini virrata.

 

On outoa sanoa näin heti ykkösjakson jälkeen, mutta tämä sarja ei sytyttänyt sitten yhtään. Jos siitä pitäisi jotain hyvää sanoa, niin animaatiotyyli ja ulkoasu olivat osuvia, mutta muuten jakso ei vakuuttanut lainkaan. Tarina voisi olla mielenkiintoinen, jos se kerrottaisiin täysin kuskin tai hänen varikkokuntansa näkökulmasta. Päähenkilö on kuitenkin valokuvaaja ja vielä moottoriurheilu-ummikko, joten sarjasta on vaikea saada kiinni, varsinkin jos lajin maailma on katsojalle täysin tuntematon.

Jaksossa kaadetaan liian suuri saavillinen tietoa lajista suoraan katsojan niskaan, mikä ei ole positiivinen juttu ja tuntui menevän katsojan näkökulmasta täysin yli hilseen.

Sarjaa on vaikea arvioida sellaisena animen katsojana, joka ei katso moottoriurheilua. Formulafani saa siitä varmasti enemmän irti, mutta ummikolle ei jää paljon käteen. Jälkimakuna avauksesta jäi hieman kuivakka maku kieleen. Voihan sarja edetessään parantua, mutta sitä voi olla vaikea kyetä nauttimaan tai edes katsomaan viikoittain.

Lisää luettavaa