Ensivilkaisu: The Apothecary Diaries

Ihastuttavan apteekkarin (lääke)tutkimukset.

1.11.2023 12:00

Syksyn animekausi on nyt täydessä vauhdissaan, kun viimeinenkin alkamatta ollut sarja sai ensimmäiset jaksonsa ulos. Tämä viimeinen sarja on nimeltään The Apothecary Diaries. Se perustuu Natsu Hyugan kirjoittamiin ranobeihin.

Sarja kertoo Maomao -nimisestä apteekkarista, joka kidnapataan tarinan alussa palatsiin, jossa hänet pestataan myrkynmaistajan rooliin. Tämän ohessa hän kehittelee myös omia rohtojaan, joista saavat palatsin jäsenetkin vahingossa osansa. Taitaapa pientä orastavaa romanssiakin olla ilmassa Maomaon ja päällekäyvän Jinshi-eunukin välillä, mutta tämä on vain spekulaatiota näin alkuun.

Lähdin katsomaan sarjan ensimmäistä kolmea jaksoa nollaodotuksin. Lähdemateriaali ei ole ollenkaan tuttu, joten oli tietenkin täysi mysteeri, tulisiko sarja kolahtamaan minuun. Ja sehän kolahti.

©Hyuganatsu, Imagica Infos/”The Apothecary Diaries”-projekti

Sarjan ensimmäiset kolme jaksoa antoivat kuvan, että kyseessä olisi rauhallinen ja elämänmakuinen sarja. Sen rauhaisia ja ajoittain filosofisiakin hetkiä tasapainottaa komedia, jota etenkin Jinshi-eunukki säteilee ajoittain. Todennäköisesti sarja tulee näiden kolmen jakson jälkeen synkkenemään, mutta toivottavasti ei liikaa.

Animaatio ja ulkoasu ovat todella iso ilo silmälle. Niissä on hieman retrohtava vivahde, joka saattaa nykyanimeen tottuneen silmään näyttää pahalta, mutta asiaan tottuu ajan kanssa.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, millaiset lääkeseikkailut ja -kokeilut keisarillisessa palatsissa Maomaota odottavat. Toivottavasti sinäkin, sillä tälle sarjalle liikenee lämmin ja pehmoinen suositus.

Myös palatsin näkyvimmät työntekijänaiset saivat kokea Maomaon lemmenrohtosuklaan mahdin.

Lisää luettavaa