Ensivilkaisu: Tonari no Youkai-san

Kiltti kummajainen naapurissa.

18.5.2024 15:00

Takumin perheessä tapahtuu jotain odottamatonta: perheen kissa Buchio on kasvattanut kaksi häntää ja alkanut puhua, eli hänestä on tullut nekomata. Tai ehkä tämä tapaus olisi odottamatonta, jos kyseessä ei olisi Fuchigamorin kylä, jossa ihmiset ja youkait ovat asuneet keskenään vuosisatojen ajan.

Vaikka suurin osa sarjan tähän asti esittämistä konflikteista on arkisia ongelmia, on Fuchigamorissa suurempiakin huolia. Ensimmäisen kolmen jakson aikana törmätään onryoksi kehittyneeseen käärmeeseen ja pohditaan Mutsumin kadonneen isän mysteeriä. Samalla Buchio pohtii, mikä hänen roolinsa nekomatana tulee olemaan.

Tonari no Youkai-san on alun perusteella hurmaava slice of life -sarja. Jos japanilainen mytologia ja youkait kiinnostavat, tämä sarja tarjoaa monia muita vastaavista aiheista kertovia sarjoja verkkaisempaa katsottavaa. Sarjaa ei ehkä odota kieli pitkällä joka viikko niin kuin joitakin sarjoja, mutta hiljaisiin iltoihin tämä on mainio ajanviete ja tulen itse jatkamaan sarjan seuraamista.

Tonari no Youkai-san perustuu nohon luomaan samannimiseen mangaan, joka ilmestyi vuosina 2018–2022 Mato Grosso -lehdessä. Ikävä kyllä mangaa ei ole toistaiseksi saatavilla englanniksi, mutta kenties animesarja saisi jonkin kustantamon tarttumaan ainoastaan neljän pokkarin mittaiseen sarjaan. Anime on katsottavissa Crunchyrollissa, minne uudet jaksot ilmestyvät joka lauantai.

Lisää luettavaa