Ensivilkaisu: Train to the End of the World

Minne suuntaa tuomiopäivän pikajuna?

17.4.2024 15:00

Tämähän on kuin suoraan painajaisista. Visuaalista leikkisyyttä parhaimmillaan.

Vuonna 2022 7G-verkkojen käynnistyessä Japanissa osuu se kuuluisa suoraan tuulettimeen. Kaikki Agano-kylässä asuvat aikuiset muuttuvat enemmän tai vähemmän eläimiksi, sähkönjakelusta tulee lähes olematonta ja koko kylä pimenee eristyksiin kaikesta ulkomaailmassa kulkevasta tiedosta. Tästä hetkestä hypätään kaksi vuotta eteenpäin ja ollaan vuodessa 2024. Neljä nuorta tyttöä, Shizuru, Nadeshiko, Reimi ja Akira, ovat välttäneet eläimeksi muuttumisen, mutta heillä on oma murheensa: heidän ystävänsä Youka on kadonnut teille tietämättömille sen jälkeen, kun Shizurulla ja Youkalla tuli pientä sanaharkkaa keskenään. Ainoa johtolanka kadonneen tytön olinpaikasta on kerran kuukaudessa saapuvan rekan kyydissä löytyneessä kuukauden vanhassa sanomalehdessä. Youka on Ikebukurossa ja sinne olisi päästävä – keinolla millä hyvänsä.

Eräänä päivänä Shizuru löytää koiramaisen Zenjirou-nimisen vanhuksen johdattamana hylätyn junan kylästä. Zenjirou vannoo itse kostoa 7G-verkon käynnistäneelle ahnehtijalle, jonka takia Agano on pimennossa. Tämä saa Shizurun jättäytymään koulusta ja lähtemään kohti Ikebukuroa etsimään kadonnutta ystäväänsä sekä laittamaan lopun 7G-verkolle Zenjiroun puolesta. Mikä Shizurua ja hänen ystäviään odottaa junamatkan toisessa päässä?

Heti ensimmäinen asia, joka Tuomiopäivän Junamatkan avausjaksossa tuli vastaan, oli sen hyvin mieleenpainuva taidetyyli. Jo alussa nähdään vääristyneitä naamoja, lainehtivaa animaatiota ja kaikkea sitä visuaalista leikkisyyttä, mitä mangaan perustuvista ja niiden kuvakieleen kahlituista animesovituksista jää mielestäni puuttumaan. Tämän takia animet ilman lähdeteoksia toimivat todella hyvin, eikä yleensä tule koettua pettymyksiä.

Sarjan avaus ei kuitenkaan ole täydellinen. Sen suurin synti on liian suuren tietomäärän kaataminen katsojan niskaan kerralla, mutta moniin jakson aikana herääviin kysymyksiin saatiin myös vastaus loppuun mennessä.

Koska sarja on vasta täysin alussa, se voi vielä muuttua suuntaan tai toiseen. Heti ensimmäinen jakso sai minut kuitenkin vakuuttuneeksi, että jään tämän Ikebukuroon matkaavan pikajunan kyytiin vielä pidemmäksi aikaa – toivottavasti koko sarjan ajaksi.

Sarjan traileri:

Sarjaa voi katsoa Crunchyrollista.

Lisää luettavaa