Haikyu!! The Dumpster Battle on pian elokuvateattereissa (kaupallinen yhteistyö)

Korpit ja kissat taistelevat kaatopaikan – ja lentopallon – herruudesta 31.5. alkaen.

23.5.2024 15:00

Haikyu!! The Dumpster Battle saapuu Suomen elokuvateattereihin 31.5.2024. Elokuva perustuu Haruichi Furudaten Haikyu!!-lentopallomangaan, ja ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Susumu Mitsunaka. Elokuvan Orange-tunnuskappale kuullaan Spyair-yhtyeeltä, joka on tehnyt musiikkia myös animen ensimmäiselle ja toiselle tuotantokaudelle.

Shoyo Hinata liittyy Karasunon lukion lentopallokerhoon ollakseen kuten idolinsa, entinen Karasunon pelaaja, joka tunnetaan ”Pikku jättiläisenä”. Mutta pian Hinata huomaa, että hänen pitää pelata yhdessä yläkoulun vihollisensa, Tobio Kageyaman kanssa. Heidän ristiriitaiset tyylinsä muuttuvat yllättäväksi aseeksi, mutta voivatko he voittaa kilpailijansa Nekoman lukion kovasti odotetussa Dumpster Battlessa, kauan toivotussa välienselvittelyssä näiden kahden heikon joukkueen välillä?

The Dumpster Battle jatkaa tarinaa siitä, mihin sarjan neljäs kausi Haikyu!! To the Top jäi: Karasuno on edennyt Japanin lukioiden valtakunnallisiin lentopallokisoihin ja suoriutunut täpärästi kolmanteen välierään. Seuraavana heillä on vastassa Nekoma, jonka pelaajat ovat tulleet Karasunolle tutuiksi lukuisien harjoitusotteluiden myötä. Nekoman passarista, velton oloisesta mutta terävästä Kenma Kozumesta on tullut Hinatalle hyvä ystävä, ja joukkueiden välillä vallitsee kannustava mutta tulinen kilpailuhenki.

Ottelu on joukkueille myös symbolisesti tärkeä, sillä tiivis kilpakumppanuus ulottuu vuosien taakse. Karasunon entinen valmentaja, nykyisen valmentajan isoisä Ikkei Ukai ja Nekomaa luotsaava Nekomata vannoivat jonain päivänä joukkueidensa kohtaavan valtakunnallisissa kisoissa. Kaikki odottivat näkevänsä eeppisen kaatopaikkakamppailun joukkueita symboloivien korpin ja kissan välillä, mutta se jäi toteutumatta vuosi toisensa jälkeen. Lopulta molemmat valmentajat jäivät eläkkeelle ja kamppailu jäi vain haaveeksi. Nyt tilanne on kuitenkin toinen: Nekomata on palannut Nekoman valmentajaksi ja nuorempi Ukai on koulinut Karasunon uuteen uskoon Hinatan ja muiden lupaavien ykkösluokkalaisten myötä. Miten käy, kun ottelua ei voikaan pelata uudestaan ja kumpikin joukkue takertuu kynsin ja hampain haaveeseen jatkopaikasta?

Fanit ovat saaneet odottaa tätä mittelöä pitkään, sillä sarjan edellinen kausi päättyi joulukuussa 2020. Hyvää kannatti selvästi odottaa. Haikyu!! The Dumpster Battle on tuottanut Japanissa jo yli kymmenen miljardia jeniä (n. 59 miljoonaa euroa) ja siten noussut kaikkien aikojen eniten tuottaneiden anime-elokuvien listalla sijalle 15. Myös alkuperäisteos oli menestys: Haikyu!!-mangaa julkaistiin kaikkiaan 45 osaa vuosina 2012–2020, ja pokkareita on levityksessä yli 60 miljoonaa. The Dumpster Battlen tapahtumat alkavat osasta 33. Elokuvan suuri suosio on johtanut myös viralliseen yhteistyöhön Kaitori Daikichi Volleyball Nations League 2024 Fukuoka -turnauksen kanssa, jonka lentopallojulistetta koristavat oikean elämän urheilijoiden lisäksi Haikyu!!-sarjan Shoyo Hinata ja Kozume Kenma.

Ensi-ilta: 31.05.2024

Ohjaus:
Susumu Mitsunaka

Ääninäyttelijät:
Ayumu Murase (Shōyō Hinata)
Kaito Ishikawa (Tobio Kageyama)
Yūki Kaji (Kenma Kozume)
Yūichi Nakamura (Tetsurō Kuroo)
Kōki Uchiyama (Kei Tsukishima)
Hisao Egawa (Keishin Ukai)
Nobuaki Fukuda (Yasufumi Nekomata)
Yu Hayashi (Ryūnosuke Tanaka)
Satoshi Hino (Daichi Sawamura)
Takanori Hoshino (Nobuyuki Kai)
Yoshimasa Hosoya (Asahi Azumane)
Kyosuke Ikeda (Sō Inuoka)
Miyu Irino (Kōshi Sugawara)
Mark Ishii (Liev Haiba)
Hiroshi Kamiya (Ittetsu Takeda)
Toshiki Masuda (Chikara Ennoshita)

Katso virallinen traileri suomenkielisillä tekstityksillä alta.

©2024″HAIKYU!!”Project ©H-Furudate / Shueisha

Artikkeli on tehty kaupallisessa yhteistyössä SF Film Finland Oy:n kanssa.

Lähteet: Filmikamari, Crunchyroll, elokuvan virallinen japaninkielinen sivu

Lisää luettavaa