Kagurabachi – meemistä hitiksi miekkaa heilutellen

Uusi shounen-superstara on täällä!

6.3.2024 15:30

Takeru Hokazanon Kagurabachi on Weekly Shounen Jump –lehden uusin hitti, jota on julkaistu viime vuoden syyskuusta asti 23 luvun verran. Sarja nousi heti ensimmäisten lukujensa kautta internet-meemiksi varsinkin länsimaissa. Nyt ensimmäisen osan tultua kaupan hyllyille sarja on löytänyt japanilaisenkin yleisönsä.

Sarjassa seurataan Chihiro-nimistä poikaa, joka harjoittelee isänsä, kuuluisan miekkasepän, suojattina. Chihiro toivoo, että hänestäkin tulisi joku päivä kuuluisa miekantekijä. Yllättäen rauhalliset päivät isän kanssa tulevatkin päätökseen tragedian iskiessä. Tämän jälkeen Chihiro ja hänen miekkansa lähtevät kulkemaan koston tietä.

Miksi juuri tämä manga nousi ylitse muiden miekkojen kilinää kuhisevien sarjojen? Tähän kysymykseen ei löydy yksiselitteistä vastausta, eikä internet-sensaatioksi nousemiseen ole tiettyä reseptiä. Suurimmassa osassa sarjaan pohjautuvista meemeistä käytetään kuvaa sen päähahmo Chihirosta vetämässä miekkaa tupestaan. Ei siinä, kuva on ihan hieno, mutta mitään silmäänpistävää siinä ei ole. Tekstinä meemissä on yleensä jokin hauska heitto siitä, kuinka Kagurabachi on kaikista parhain – näin internet-termillä ”The GOAT”. Meemien pariin kannattaa etsiytyä ja miettiä, miksi juuri tämä sarja on saanut moisen vastaanoton.

Joka tapauksessa on Kagurabachi jo vakiinnuttanut suosionsa varsinkin länsimaissa, sillä se istuu tällä hetkellä MANGA Plus -palvelun suosituimpien sarjojen listalla kahdeksannella sijalla, vain pari sijaa pitkän linjan shounen-hitti My Hero Academian takana. Kagurabachin ja kaikkien muidenkin Weekly Shounen Jump -lehden mangojen uusimmat luvut pystyy lukemaan Suomessakin ilmaiseksi MANGA Plus -palvelusta.

Japanissa Kagurabachi-mangan ensimmäinen osa tuli kauppoihin tammi-helmikuun taitteessa. Painos myytiin heti loppuun ja uusia painoksia on tehty kiireellä. Näyttää enemmän ja enemmän siltä, että uusi shounen-superstara on täällä.

Kagurabachi-mangan kolme ensimmäistä lukua pääset katsomaan japanin kielellä ääninäyteltyinä ja englanninkielisillä tekstityksillä alta:

  • Luku 1

,

 

  • Luku 2

 

  • Luku 3

 

Kagurabachin ensimmäisen osan kansi.

 

 

Lisää luettavaa