Katsaus uuteen Pokémon-sarjaan

Pokémon-franchise siirtyy tuoreeseen seikkailuun Pokémon Horizons: The Series -sarjan myötä, tuoden virkistävän näkökulman rakastettuun animeen, jota on katsottavissa jo 17 jakson verran japaniksi.

22.8.2023 11:00

Yli kahden vuosikymmenen ajan televisio ruutuja valloittanut Pokémon-anime saa uutta tuulta alleen, kun nykyinen maailmanmestari Ash Ketchum antaa tilaa uusille kouluttajille. Sarja alkaa kahden päähenkilön voimin, keskittyen Likoon ja Royhyn, jotka liittyvät Rising Volt Tacklers -seikkailijaryhmään.

Toisin kuin edeltäjänsä, Pokémon Horizons panostaa vahvasti jatkuvaan kerrontaan poiketen episodirakenteesta. Tämä tarinakeskeinen lähestymistapa on virkistävä muutos uusille ja olemassa oleville faneille.

Paldean alueelta kotoisin oleva Liko erottuu itsetunnon puutteellaan ja epäröinnillään, poiketen perinteisestä seikkailijastamme. Tämä muutos mahdollistaa uudelleen hahmojen kasvun ja kehityksen sarjan aikana. Nuorten kouluttajien lisäksi ryhmää johtaa tietorikas professori Friede yhdessä uskollisten pokémon-kumppaneidensa Charizardin ja Kapteeni Pikachun kanssa. Tämä ryhmädynamiikka luo vahvan kontrastin aiempiin tuotantokausiin, kun useita alueita tutkitaan ilmalaivan ja sen pokemonien täyteisen miehistön avulla.

Pokémon Horizons osaa säilyttää ne piirteet, jotka ovat ilahduttaneet faneja vuosien ajan, kuten kamppailut sekä kouluttajien ja heidän pokémon-kumppaniensa väliset suhteet. Uudet tulokkaat saattavat kohdata pienen oppimiskynnyksen Pokémon-maailman laajuuden vuoksi, mutta tarinankerronta korvaa puutteet ja opettaa mennessään. Horizons merkitsee jännittävää uutta vaihetta tuoteperheen historiassa ja osoittaa sopeutuvansa uusiin lähestymistapoihin.

Suloinen katkeruus on osana tätä muutosta, koska siitä puuttuu tietynlainen 90-luvun charmi ilman Ashiä ja Pikachua. Aika on osittain muuttunut ja uusille katsojille tämä voi olla heidän ensimmäinen matkansa Pokémon-universumin läpi. On tärkeää unohtaa nostalgialasit ja antaa tilaa uusille tarinoille sillä onhan kyseessä nuorille suunnattu äärettömän värikäs ja hauska seikkailu.

Sarjan trailerin näet alta:

Lisää luettavaa