Kioton mangamuseo esitteli Ryoko Kuin uraa ja luolaston herkkuja

Anime-lehti vieraili näyttelyssä ja innostui museon monipuolisuudesta.

23.11.2024 16:30

Kioton kansainvälisessä mangamuseossa nähtiin 13.7.–8.10.2024 poikkeuksellinen näyttely, joka esitteli mangataiteilija Ryoko Kuin elämää ja uraa sekä laajemmin hänen luomansa Delicious in Dungeon -sarjan maailmaa. Animen toimitus vieraili innostavassa näyttelyssä, joka tarjosi mukaansatempaavan kurkistuksen Kuin luovuuteen ja työskentelyyn.

© Viktoria Murskaja

Näyttelyn alku esitteli Kuin uran alkuvaiheiden teoksia, kuten The Dragon’s School is on Top of the Mountain ja Terrarium in a Drawer. Esillä oli etenkin printtejä alkuperäisistä kuvituksista. Kuin urasta kiinnostuneille tarjolla oli myös pitkä tekstimuotoinen haastattelu ja nopeutettu video taiteilijasta työssään.

© Viktoria Murskaja

Delicious in Dungeon -kokonaisuus esitteli muun muassa televisiosarjan lopputekstejä varten piirrettyjä teoksia ja tarjosi syväluotaavan katsauksen mangan kansikuvien syntyyn. Oli erityisen mielenkiintoista lukea Kuin ajatuksia siitä, mitä hän oli itse ajatellut kunkin osan kansikuvasta ja miten suunnitelmat menivät välillä ristiin kustannustoimittajan kanssa.

© Viktoria Murskaja

Näyttelyn lopuksi pystyi astumaan sisään valokuvausalueelle, jossa oli esillä muun muassa valtava punainen lohikäärme ja muita erityisesti animeen liittyviä kohtauksia.

© Viktoria Murskaja

Erityisen hauska oli pahvistandi, jossa sarjan hahmot esiintyivät ravintolan työntekijöinä.

© Viktoria Murskaja

Ja koska ollaan Japanissa, niin tietysti sarjan annoksista oli esillä myös pikkutarkasti toteutettuja ruokapienoismalleja.

© Viktoria Murskaja

Kioton mangamuseo on hieno päiväkohde mangan harrastajalle, josta löytyy myös pysyvä näyttely mangan historiasta ja kehityskulusta kansainväliseksi ilmiöksi. Museo toimii myös kirjastona, jonne pääsee vuosimaksua vastaan selaamaan mitä moninaisempaa mangaa eri vuosikymmeniltä. Se onkin varsin täynnä lukevia ihmisiä, jotka ovat kyyristyneet kirjapinojen ääreen. Japania taitamattomille museon aulasta löytyy myös suuri kansainvälisen mangan kokoelma, jossa oli ilahduttavasti pieni esillepano myös Suomelle.

© Viktoria Murskaja

Lisää luettavaa