Välimulkaisu: Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon

Ehkä kummallisin ja iloisin matka toiseen maailmaan.

10.8.2023 15:14

Uusiin maailmoihin sijoittuvia seikkailuja tulee vuosittain kuin sieniä sateella, ja monet niistä putoavat harmaaseen massaan. Toisinaan törmäämme animesovituksiin ranobeista, jotka yllättävät katsojat kummallisilla konsepteillaan. Hirukuman Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon -novellisarjaan perustuva anime on juuri tällainen tapaus. 

Hakkon on ihminen, joka kuolee myyntiautomaatin rusentaessa hänet liikenneonnettomuudessa. Korkeamman voiman armosta Hakkon uudelleensyntyy fantasiamaailmaan – mutta japanilaisena myyntiautomaattina, joka tarjoaa seikkailijoille lämmintä ruokaa ja virvokkeita maksua vastaan pitääkseen itsensä täydessä tehossa. Tämä uusi muoto herättää ihmetystä, ja Hakkonin erityiseksi sankariksi tekee, että hän kommunikoi äänipankkina käyttäen japanilaisen juoma- ja ruoka-automaatin ääniä.

Sen salaisuus piilee konseptissa. Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon on tähän asti tarjonnut jaksosta toiseen viihdyttävän deus ex machina -seikkailun. Hakkon kehittää itseään ja tapaansä kommunikoida fantasiamaailmassa, mikä pitää tarinan raikkaana, sisältäen väläyksiä hänen ihmisyydestään.

Vaikka Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon on herättänyt tähän asti lähinnä positiivisia tuntemuksia. Se on kuitenkin tasapainoillut veitsenterällä jokaisen katsomani jakson jälkeen pelosta, että sarja tulee vielä ampumaan itseään nilkkaan jollain todella järjettömällä käänteellä, mikä pudottaa sen laatua todella paljon. Toivon todella, ettei näin tapahtuisi, mutta sarjaa on vielä jäljellä ja mitä vain voi vielä tapahtua. Tulen palaamaan tämän pariin vielä uudemman kerran lehden puolella sarjan loputtua.

Sarjan voi katsoa Crunchyrollista, ja sitä on saatavilla jo usean jakson verran.

Katso traileri alta:

Lisää luettavaa