Kun jälleensynnyin… juoma-automaattina? Viisi hämmentävää jälleensyntymämangaa

Mangasankarit heräävät välillä henkiin mitä oudoimmissa muodoissa. Esittelyssä viisi sarjaa, joissa jälleensyntyminen ei mene kuin Strömsössä.

6.4.2024 15:00

Fantasiamaailmaan joutuvia sankareita esittelevä isekai-genre saapui ryminällä mangaan, animeen ja peleihin yli vuosikymmen sitten. Fantasiasarjojen kuluttajat eivät tätä nykyä voi olla törmäämättä teoksiin, joissa nykymaailman jannet ja jonnat huomaavat jälleensyntyneensä keskiaikaista Eurooppaa muistuttavaan fantasiamaailmaan. Teosten valtavan määrän vuoksi monen tekijän onkin täytynyt keksiä kuvioon jotain uutta erottuakseen joukosta. Animen verkkotoimitus esittelee muutaman teoksen, jossa päähenkilö huomaa olevansa uudessa maailmassa jotain aivan muuta kuin ihminen.

Kun jälleensynnyin omenana:
Reincarnated as an Apple: This Forbidden Fruit Is Forever Unblemished! (Hobby Japan)

© Gato, Itsuki Mito / J-Novel Club

Daisuke Furutsu kuolee traagisesti jäätyään omenoita kuljettavan rekan alle. Lohdutuksena hän saa syntyä uudelleen erilaisten taikavoimien kera. Yliluonnolliset kyvyt eivät vain hirveästi lämmitä mieltä, kun Daisuken täytyy syntyä asiana, joka hänet tappoi. Herra herääkin fantasiamaailmassa omenana. Taikavoimiensa avulla Daisuke voittaa puolelleen kaksi seikkailijatyttöä, jotka suostuvat kantamaan taitavaa hedelmää mukanaan ja näyttämään tälle uutta maailmaa.

Humoristinen hedelmäseikkailu syntyi vuonna 2019 Gaton kirjoittamana light novelina, johon piirrokset teki Itsuki Mito. J-Novel Club julkaisee teosta englanniksi, ja sen löytää myös äänikirjana Storytelistä. Rushikan taiteilemaa mangasovitusta nähtiin Japanissa vuosina 2022–2023 kolmen pokkarin verran.

Kun jälleensynnyin viruksena:
It’s That Reincarnated-as-a-Virus Story (Kodansha)

© Kalaku Yuki, Pirota / Kodansha

Virustutkija kuolee laboratoriossaan ja syntyy viruksena toisessa maailmassa. Päähenkilön tietoisuus herää viruksen tartuttua rottaan, jota hän nyt pystyy hallitsemaan. Alkuhämmennyksen jälkeen jyrsijä huomaa mikrobiologisen elämänsä mahdollisuudet: ikuinen elämä! Kehosta toiseen hyppääminen! Vihollisten tartuttaminen! Maailmanvalloitus voikin olla realistinen tulevaisuudenkuva olennolle, jota yksittäisten kehojen rajat eivät kahlitse.

Kalaku Yukin luoma hyväntuulinen sarja näki päivänvalon vuonna 2018 light novelina, jonka kuvituksesta vastasi Kana Yuki. Pirotan kuvittamaa veikeää mangasovitusta julkaistaan edelleen, vaikkakaan sen aloitusvuosi 2020 ei ollut erityisen otollinen pandemian mahdollisuuksista innostuneelle päähenkilölle. Kodansha USA julkaisee mangaa digitaalisena englanniksi.

Kun jälleensynnyin kuumana lähteenä:
Isekai Onsen ni Tensei shita Ore no Kounou ga Tondemosugiru (Kadokawa)

© Sou Nanaumi, Airi Mori / Kadokawa

Ollessaan matkalla onsenille (japanilaiselle kuumalle lähteelle, joiden yhteydessä on usein kylpylä) Atami Kusatsu kuolee traagisesti. Onni onnettomuudessa, että hän uudelleensyntyy kuumana lähteenä fantasiamaailmassa. Nestemäisessä muodossaan Atami huomaa omaavansa erilaisia parannustaitoja, joista muut hyötyvät kylpiessään.

Tämäkin sarja alkoi light novelina, jonka Sou Nanaumi kirjoitti ja Mitsuishi Shouna kuvitti vuonna 2017. Airi Morin piirtämä mangasovitus seurasi samana vuonna. Irstailusarjan idea tulee erityisesti mangasovituksessa välittömästi ilmi: onsen päähenkilönä antaa mahdollisuuden esitellä lähteessä pulikoivia nättejä tyttöjä ilman rihman kiertämää. Tämä ilmeisesti riitti tietylle yleisölle, sillä mangaa julkaistiin Japanissa jopa neljän pokkarin verran vuosina 2017–2019.

Kun jälleensynnyin juoma-automaattina:
Reborn as a Vending Machine, I Now Wander the Dungeon (Kadokawa)

© Hirukuma, Kunieda / Yen press

Päähenkilö kuolee jäätyään kaatuneen juoma-automaatin alle. Tapahtuman loogisena seurauksena hän herää fantasiamaailmassa juoma-automaattina, jolla on erilaisia erityiskykyjä. Liikkuminen ei kuulu näihin, mutta onneksi ohikulkeva seikkailijatyttö päättää ottaa hyödyllisen ihmelaatikon mukaansa. Boxxo-nimen saanut laite lähtee näin seikkailemaan uusien ystävien kanssa ja opettelee käyttämään kykyjään.

Pähkähullusta lähtöideastaan huolimatta sarja on saanut niin hyvän vastaanoton, että sen tarina on nähty jo monessa eri muodossa. Sarjan luoja Hirukuma aloitti sen light novelina Ituwa Katon piirroksilla vuonna 2016, mutta sen julkaisu lopetettiin kolmen pokkarin jälkeen. Kevytromaaniversio sai uuden mahdollisuuden viime vuonna, kun julkaisu aloitettiin uudestaan – tällä kertaa Yuuki Haguren piirroksilla. Kuniedan kuvittama mangasovitus alkoi vuonna 2021 Dengeki Daioh -lehdessä ja jatkuu edelleen. Yen press julkaisee sekä mangaa että alkuperäistä versiota light novelista englanniksi. Slow Curven tuottama 12-jaksoinen animesovitus nähtiin heinäkuusta 2023 alkaen, ja toinen kausi on jo luvattu. Animen on lisensoinut Crunchyroll.

Kun jälleensynnyin golfmailana:
Pro Golfer no Ore ga Imouto no Putter ni Tensei Shiteshimatta Ken (Takeshobo)

© Daisuke Yui / Takeshobo

Ammattigolfari tulee salaman iskemäksi kesken golfturnauksen ja herää golfmailana. Hän ryhtyy valmentamaan pikkusiskoaan, joka on juuri siirtynyt lukioon, jossa nokkimisjärjestys päätetään golfaustaitojen perusteella. Vaikka veli on vain tarkkuutta vaativiin lyhyisiin lyönteihin tarkoitettu putteri, pikkusisko päättää päästä golfmaailman huipulle käyttämättä muita mailoja.

Muista esitellyistä sarjoista poiketen tämä teos ei sijoitu fantasiamaailmaan, vaan päähenkilö saa tulla takaisin tuttuun ja turvalliseen maailmaansa perheensä luokse. Daisuke Yuin piirtämää ja kirjoittamaa mangaa on julkaistu jo kolmen pokkarin verran huhtikuusta 2021 alkaen. Sarjaa ei ole vielä julkaistu englanniksi, mutta harva sitä taitaa erityisesti toivoakaan.

Lisää luettavaa