Osa näistä jäi elämään vielä aprillin jälkeen – Muistettavimmat aprillijäynät vuosien varrelta

Animeharrastajien oma deittipalvelu, ikonisen pelihahmon murhamysteeripeli ja suomalaisen laulajan debyyttihitti japaniksi käännettynä.

3.4.2024 15:00

Vastikään syötiin silliä ja juotiin kuravettä, kun aprillipäivä nauratti pitkin internetiä. Tämä sai muistelemaan mieleen jääneitä hauskoja ja hyvässä hengessä tehtyjä jäyniä anime- ja pelipiireistä viime vuosilta.

  • Fate/Grand Order -mobiilipelin FGO Poker -minipeli (2024)

©Type-Moon/FGO -projekti / Copyright 2017 / Aniplex Inc.

Tämä aprillipila ei ole vielä vanha, mutta siinä on erikoista se, että aprillipilaksi tehdyn minipelin ympärille tehtiin 10 päivän mittainen kampanja, jossa pääsee pelaamaan pokeria Fate-universumin hahmoja vastaan. Jos joku lukijoista on kuten allekirjoittanut ja opetteli pokerin saloja pelatessaan Balatroa, saattaa hyvin pitää tästä Fate/Grand Order -mobiilipeliin tehdystä kampanjasta. Pelin kortit voisi olla hauska omistaa ihan oikeinakin pelikortteina.

 

  • The Murder of Sonic the Hedgehog -videopeli (Steam, 2023)

©SEGA

Suomalaiset ovat murhamysteerien ystäviä, joten tämä peli on kuin tehty suomalaisille. Viime vuonna Steamiin saapui aprillipäivän aikoihin lähinnä vitsiksi tarkoitettu visuaalinen novelli The Murder of Sonic the Hedgehog, jossa nimensä mukaisesti tutkitaan Segan ikoniseen pelihahmoon liittyvää murhatapausta vanhanaikaisten murhamysteerijuhlien hengessä. Peli on yhä saatavilla Steamista, joten jos kiinnostaa lähteä selvittämään Sonic-siiliin liittyvää murhamysteeriä, käy lataamassa tämä ilmaispeli.

 

  • Robinin debyyttihitti Frontside Ollie käännettynä japaniksi (Rindou, 2012)

Vuonna 2012 nuori pop-artisti Robin Packalén nousi kuuluisuuteen julkaistessaan debyyttihittinsä Frontside Ollien musiikkivideon. Kaikkialla soinut kappale sekä ihastutti että vihastutti ja oli myös monen vitsin kohteena. Yksi tällainen oli tämä aprillipäivänä samana vuonna julkaistu video, jossa suomalainen Rindou-nimimerkillä kulkeva henkilö laulaa kyseisen hitin japaniksi käännettynä. Idea japaninkielisestä versiosta lähti kaveriporukan vitsistä, jonka yhteistyöllä videoon on saatu animetyylinen kuvitus erilaisten viittausten ryydittämänä. Videon oli alun perin tarkoitus olla pienen yhteisön ilo, mutta se lähtikin leviämään myös muualla internetissä ja näkyi myös suurimmissa suomalaisissa mediakanavissa. Video on katsottavissa yllä, ja onhan se upea vielä näin yli vuosikymmenen jälkeenkin!

Tämä ei ole kuitenkaan ainoa kerta, kun Rindou on tehnyt hatunnoston arvoisia suorituksia aprillipäiväksi. Myös tänä vuonna Rindoulta saatiin aprillipäivänä japaninkielinen bängeri: ravintolaketju Hesburgerin mainoskappale lastenanime-henkisen ”tunnarivideon” ryydittämänä. Paras lastenanime, jota ei koskaan nähty Suomessa.

 

  • Tsundr – animeharrastajien oma deittipalvelu (Desucon, 2015)

Listan viimeinen aprillipila vuosien varrelta on animetapahtuma Desuconin vuonna 2015 lanseeraama Tsundr-palvelu, jota kuvailtiin ”animeharrastajien omaksi deittipalveluksi”. Kuten listan pari aiempaa tapausta, myös Tsundr eli omaa elämäänsä pitkälle aprillipäivän jälkeen ja sitä ylläpidettiin monen vuoden ajan. Tiettävästi Tsundr poiki ihan oikeita parisuhteitakin. Tsundr-palvelua ei enää ole, mutta lienee sanomattakin selvää, että se jätti jättimäisen jäljen aprillipilojen historiaan lähtiessään lentoon. Tsundr teki hetkellisen paluukampanjan ystävänpäivänä vuonna 2022, josta yllä oleva somepostaus on perujaan.

Lisää luettavaa