Gachapon-kapselikoneita näkee Japanin isommissa kaupungeissa joka kadunkulmassa, ja niille on jopa omistettu omia monikerroksisia liikkeitä. Pikkurahalla koneesta voi arpoa itselleen mieluisan yllätyksen, ja innoikkaimmat keräilijät saattavat jopa metsästää kokonaisia sarjoja. Lelujen lisäksi gacha-koneiden valikoimiin saattaa kuulua myös pienoismalleja ja pieniä käyttöesineitä, kuten asusteita ja pyyhkeitä.
Erilaiset Muumi-figuurit ovat gachoissa varsin yleinen näky, mutta tarkkasilmäinen löytää kapselikoneiden maailmasta myös erikoisempaa Suomeen liittyvää esineistöä. Sapporon Tanukikojin vilkkaan #C-pla-liikkeen valikoimissa on tällä hetkellä peräti kaksi suomalaisen säästöpossun miniatyyria. Miksi? Suomalainen muotoilu on Japanissa tällä hetkellä suosittua, mikä on osa laajempaa Suomi-buumiksi nimettyä ilmiötä. ”Se on söpö myös, kun sen laittaa aidon viereen!” julistaa Fantti- ja Karhu-säästöpossujen kansikuva. Molempia säästöpossuja on valmistanut kotimainen Palaset 1970-luvulta alkaen.
Helsinkiläisen luonnontieteellisen museon ”meemikala” Sacabambaspiksen viraali internet-suosio näkyy sekin kapselikoneissa. Laitteessa olevan tarran mukaan figuuri on uusi tuote, joka on tullut myyntiin 24. elokuuta. Sitä mainostetaan virallisena tuotteena, jonka oikeuksien haltija on Simo Mark.
Osakan kaduilta löytyi lisäksi myös vanhempaa erää oleva pehmolelu, josta maininta virallisuudesta puuttuu. ”Sosiaalisen median puheenaihe! Tämä hämmästyttävä olento on nyt myös maskotti”, julistaa mainosmateriaali.
Myös Japanin saunabuumi näkyy kapselikoneiden maailmassa. Julkisten kylpylöiden lukollisten kaappien avainrengasta mukailevasta koristeesta löytyy paitsi saunavihtoja heiluttava tonttu, myös teksti ”sauna” ja ”Suomi”. Pieniä Suomi-viittauksia on hurjan hauskaa metsästää, ja Anime-lehden verkkotoimitus suositteleekin kaikkia Japanin matkaajia suuntaamaan gachoille mieleenpainuvien tuliaisten ja ”torille”-hetkien perässä.