Verkkotoimituksen hyytävät sätkyt ja tärinät pyhäinpäivän ratoksi

Kuumotuksia, sätkyjä ja tärinöitä moneen makuun.

28.10.2023 16:03

Kauhuanimea on monenlaista ja moneen eri makuun. On ne tunnetut klassikot kuten Higurashi: When They Cry, Monster, Junji Ito Collection ja suurin osa ikonisen Satoshi Konin elokuvista. Samalle listalle mahtuu myös sellaisia teoksia, joista harvemmin kuulee edes puhuttavan. Tässä artikkelissa nostamme esille nämä vähemmän puhutut animeteokset, jotka saavat aikaan pelonsekaisia värinöitä ihollasi.

© Kenichi Kondo /SHUEISHA, Dark Gathering -tuotantokomitea
  • Dark Gathering

Listan avaa sen uusin teos, josta löytyy myös Ensivilkaisu-artikkeli täältä nettisivuiltamme. Tänä vuonna animesovituksensa saanut, yhäkin Japanin televisiossa lähetettävä Dark Gathering kertoo kummituksia keräävästä kolmikosta, Keitarosta, Eikosta ja Yayoista, jotka etsivät ja pyydystävät väkivaltaisia henkiolentoja. Keitaro on hyvin herkkä tuntemaan haamujen olemassaolon ja pelkää niitä kuollakseen, Yayoi puolestaan on kummitusten kauhu. Kolmikko ei etsi haamuja pelkästään päihittääkseen ne, vaan ideana on kerätä kokoon aaveiden armeija, joka voisi haastaa epätavallisen voimakkaan hengen, joka kaappasi Yayoin äidin. Sarjaa on artikkelin julkaisun aikaan tullut 16 jaksoa ja niissä kohdatut haamut ovat olleet toinen toistaan kammottavampia, eikä ainakaan verkkotoimitus ole voinut välttyä verenseisauttavilta hetkiltä. Uusimman jakson perusteella hyytävimmät hetket ovat vasta edessä.

 

© 2010 Starz Media, LLC Certain materials 2010 Electronic Arts Inc. and Lions Gate Entertainment. Kaikki oikeudet pidätetään
  • Dante’s Inferno: An Animated Epic

Tämä vuonna 2010 tullut synkkä fantasia-anime-elokuva perustuu Electronic Artsin julkaisemaan samannimiseen videopeliin, joka itsessään perustuu löyhästi Dante Alighierin Jumalaisen näytelmän ensimmäiseen lukuun, Helvettiin. Mainitsemisen arvoisen elokuvasta tekee se, että sitä on ollut ohjaamassa seitsemän eri animaatiostudion ohjaajaa, joista jokainen on tehnyt oman visionsa yhdestä Alighierin manalan kerroksista. Nämä kerrokset ovat limbo, himo, mässäily, ahneus, viha, kerettiläisyys, väkivalta, vilpillisyys ja petturuus. Elokuva kannattaa katsoa jo ihan sen takia, että siinä nähdään jokaisen ohjaajan oma tapa lähestyä yhtenäistä tarinaa, jossa Danten on tehtävä ristiretki kohti Helvetin pimeimpiä syövereitä ja pelastettava vaimonsa pahojen voimien kynsistä.

 

© Ryo Hanada,KODANSHA/DEVILS’ LINE -tuotantokomitea
  • Devils’ Line

Vampyyreja, niitä olemme nähneet monessa muodossa. Viimeisimmät tunnetut tuotannot ovat tuoneet nämä vertaimevät yön kulkijat silmiemme eteen hyvin romantisoituina ja kiiltokuvamaisina olentoina. Devils’ Line tuo tähän konseptiin pienen poikkeuksen, sillä nämä kalpeat kulkijat eivät tarvitse verta selviytyäkseen, elleivät altistu ihmisverelle. Jos niin sattuu käymään, tulee heistä himokkaita hirviöitä, jotka murhaavat ja naivat. Jotta vampyyrit välttyisivät joutumasta ongelmiin ihmisten kanssa ja pysyisivät housuissaan, on olemassa ryhmä, joka pitää heidät aisoissa. Tähän harvoista ja valituista koottuun ryhmään kuuluu myös Yuuki Anzai, puoli-ihminen, joka luulee, että hänen ihmisperimänsä pitäisi hänen eläimelliset himonsa piilossa. Homma kuitenkin kääntyy päälaelleen, kun hän pelastaa yliopisto-opiskelija Tsukasa Tairan joutumasta vampyyriystävänsä uhriksi: Yuukin sisällä alkaa heräillä tunteita, joita hän ei ole ennen tuntenut.

Devils’ Line ei ole tyypillinen kauhuanime. Se sisältää kyllä monia kauhulle tavanomaisia elementtejä, mutta sen pääpaino on aikuisessa ihmissuhdedraamassa ja sisäisessä kamppailussa omia himoja vastaan. Anime tuli ulos keväällä 2018 ja meni monen animenkatsojan tutkan ohi, mikä on iso sääli. Todennäköisesti syynä on juuri vampyyriteema, sillä tuohon aikaan vampyyrit olivat poistumassa muodista. Jos haluaa aikuisemman lähestymistavan vampyyriromanssiin, Devils’ Line on juuri sinulle.

© 2007 XEBEC – GENCO/Yggdrasil Executive Committee
  • Rin: Daughters of Mnemosyne

Miltä kuulostaisi etsiväanime, jossa etsivät ovat varsin kauniita naisia, jotka eivät sitten kuole millään? Hyvältä? No sitten Rin: Daughters of Mnemosyne on sinulle tehty sarja. Tämä kuusiosainen 45 minuutin jaksoihin koostettu sarja kertoo nimikkohahmo Rinistä, joka pyörittää yksityisetsivätoimistoa assistenttinsa Mimin kanssa. Heille vodka on vain vettä ja uudelleensyntyminen arkipäivää, mikä tarkoittaa, että Rinin ja Mimin kohtaamat tapaukset ovat sieltä sairaammasta päästä ja hurmeisilta hetkiltä ei vältytä missään vaiheessa.

Se, mikä sarjasta tekee kauhuanimen, on sen tapa käsitellä elämää ja sen etenemistä kuolemaan saakka niin kuolemattoman kuin kuolevaisenkin näkökulmasta. Sarja sisältää myös valtavasti verenvuodatusta ja jonkin verran hyvin uskaliaita kohtauksia, jotka herättävät joissain animenkatsojissa varmasti kauhun tunteita. Onhan kylmäävyys ja kauhu aina katsojan itsensä silmässä.

Näiden sätkyjä, tärinöitä ja kuumotuksia herättävien suositusten myötä Animen verkkotoimitus haluaa toivottaa juuri sinulle, arvon lukija, oikein mahtavaa halloweeniä!

Lisää luettavaa