Aasialaisen elokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia tulee taas!

Maaliskuussa järjestettävän elokuvafestivaalin koko ohjelmisto on nyt julkaistu. Mukana on seitsemän elokuvaa Japanista.

1.3.2024 12:55

Suomen suurin ja ainoa aasialaiseen elokuvaan keskittyvä festivaali Helsinki Cine Aasia valtaa pääkaupunkiseudun teatterit 14.–17. maaliskuuta. Festivaalin koko ohjelma on nyt julkaistu, ja mukana on peräti seitsemän elokuvaa Japanista. Elokuvia pääsee katsomaan Kinopalatsissa ja Cinema Orionissa. Lipunmyynti alkoi verkossa 29.2.

Japaninkielisestä ohjelmistosta mainitsemisen arvoinen on muun muassa Junji Sakamoton Okiku and the World. Anime uutisoi kuun alussa, että elokuvalehti Kinema Junpo valitsi sen Japanin viime vuoden parhaaksi elokuvaksi. Muita kiinnostavia poimintoja ovat esimerkiksi Suomessa kuvatun Ruokala Lokin ohjaaja Naoko Ogigamin uusi elokuva Ripples ja Matsunaga Daishin ohjaama Egoist, joka seuraa kahden miehen välistä rakkaustarinaa. Imaizumi Rikiyan Undercurrent puolestaan perustuu Toyoda Tetsuan samannimiseen mangaan, joka ilmestyi Kodanshan Afternoon-lehdessä vuosina 2004–2005.

Lisäksi ohjelmistossa on kaksi Japania käsittelevää paneelikeskustelua. Heikki Valkama kertoo lauantaina 16.3. klo 16:15 japanilaisesta vieraanvaraisuudesta Omotenashi — Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta? -kirjaan pohjautuen. Samana päivänä klo 18:15 TabiCinen perustajat Joni Hatanmaa ja Petteri Uusitalo esittelevät uutta aluevaltaustaan japanilaisen elokuvan levityksen parissa. Uusitalo on aiemmin toiminut Anime-lehden päätoimittajana vuosina 2011–2019.

Helsinki Cine Aasia on järjestetty Helsingissä jo vuodesta 2013. Sen painopiste on uusissa elokuvissa Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Japanilaisten elokuvien lisäksi mukana on myös runsaasti kiinnostavia elokuvia muistakin Aasian maista, kuten Etelä-Koreasta, Kiinasta ja Vietnamista. Avajaiselokuvana nähdään Wei Shujunin ohjaama Only the River Flows.

Koko ohjelmistoon pääset tutustumaan festivaalin verkkosivuilla.

Lisää luettavaa