Angel’s Egg saa 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 4K-remasteroinnin

Mamoru Oshiin valvoman työn on määrä valmistua vuoteen 2025 mennessä.

11.5.2024 16:14

Mamoru Oshiin animaatioelokuva Angel’s Egg (1985) täyttää ensi vuonna 40 vuotta ja saa sen kunniaksi 4K-remasteroinnin. Elokuvan alkuperäinen 35mm-filmikopio skannataan ja remasteroidaan ohjaajan itsensä valvovan silmän alla vuoteen 2025 mennessä.

Vuonna 1951 syntynyt Mamoru Oshii on tunnettu sekä animen että näytelmäelokuvien tekijänä. Eksistentiaalisia kysymyksiä ja uskonnollista tematiikkaa hehkuvan Angel’s Eggin hän ohjasi vuonna 1985 lopetettuaan työnsä täysin eri maata olevan Urusei Yatsuran parissa. Oshiin henkilökohtaisimmaksi projektiksi kutsuttu elokuva oli yhteistyö taiteilija Yoshitaka Amanon (Final Fantasy) kanssa. Se on hitaita ottoja täynnä oleva meditatiivinen spektaakkeli, jossa on oikeastaan vain kaksi hahmoa, munaa mekossaan kantava tyttö ja hänen perässään kulkeva vaitonainen poika.

Pohdiskeleva ja kokeellinen teos ei kuitenkaan menestynyt aikansa Japanissa, mikä hankaloitti Oshiin tulevaisuuden urakehitystä huomattavasti. Nykyään Angel’s Egg tunnetaan niin animaatio- kuin taide-elokuvapiireissäkin kiistattomana kulttiklassikkona.

Lähde: Oricon News

Lisää luettavaa