Animaattorina ja taiteilijana tunnettu Yoshitoshi Shinomiya ohjaa kokoillan anime-elokuvan

Makoto Shinkaillekin animoineen Shinomiyan debyyttielokuva A New Dawn tulee Japanin teattereihin ensi vuonna.

28.4.2024 14:30

Taiteilija-animaattori Yoshitoshi Shinomiya ohjaa ja käsikirjoittaa ensimmäistä kertaa kokoillan animaatioelokuvan. Asia julkistettiin 24. huhtikuuta kolmen elokuvasta otetun still-kuvan kera. Debyyttielokuvan japaninkielistä nimeä ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta sen englanninkielinen nimi tulee olemaan A New Dawn. Tuotannosta vastaavat yhteistyössä japanilainen Asmik Ace -studio ja ranskalainen Miyu Productions, ja animaation hoitaa japanilainen Studio Outrigger. Elokuvan tarkka ensi-iltapäivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta elokuvan on määrä tulla Japanissa teattereihin vuoden 2025 aikana.

Shinomiyan mukaan uusi elokuva on ollut tuotannossa jo vuodesta 2016. Ohjaaja on kutsuttu esittelemään vielä keskeneräistä elokuvaa ja sen tekemistä Cannesin elokuvajuhlien animaatiopäivälle 19. toukokuuta. Annecyn kansainvälisen elokuvafestivaalin ja Marché du Filmin järjestämässä Annecy Animation Showcase -ohjelmassa esitellään yhteensä viittä tuotannossa olevaa animaatioelokuvaa, jotka saattavat valmistuttuaan päästä Annecyn ohjelmistoon.

Tarina sijoittuu 330 vuotta vanhaan hylättyyn ilotulitetehtaaseen, jonka rakennelmissa asuvaa nuorta Keitarouta uhkaa häätö. Hän on viettänyt viimeiset neljä vuotta tehtaassa jahdaten kadonneen isänsä harhaa. Yhdessä veljensä ja lapsuudenystävänsä kanssa hän haluaa ampua isänsä jälkeen jättämän ilotulitteen ja päästä elämässään eteenpäin.

Entuudestaan Shinomiya tunnetaan erityisesti häikäisevistä vesivärianimaatiokohtauksista esimerkiksi Makoto Shinkain Your Name – ja Sunao Katabuchin In This Corner of the World -elokuvissa. Miyu Productions on tuottanut lukuisia japanilais-ranskalaisia animaatioita, ja heidän seuraava pitkä elokuvansa on Bakeneko no Anzu -mangaan perustuva Ghost Cat Anzu, joka tulee Japanissa elokuvateattereihin heinäkuussa.

Lähteet: Eiga Natalie, Variety

Lisää luettavaa