Anime-lehden sivuilla aletaan julkaista ranobe-alkuperäistuotantoja

Ensimmäisissä julkaisuissa avautuu maailma ämpärin silmin.

1.4.2024 10:06

PÄIVITETTY 1.4.2024 – 23:10

Hyvää aprillipäivän jälkeistä aikaa. Haluttiin kehittää Anime-lehden verkkotoimituksen kanssa teille jotain kivaa ja tällainen ranobe-julkaisu-uutinen koettiin hyvässä hengessä toteutettuna juttuna. …toisaalta, etteköhän te heti tämän tekstin, grafiikan ja kuvauksen luonteesta huomanneet, että kyseessä oli aprillipäivään liittyvä uutinen. Ainakin sen kirjoittajalla sitä kirjoittaessa oli kivaa, kun pääsi purkamaan luovuutta uutiseen. Ken tietää, ehkä Joonatan ”Jonne” Janatuisen ämpäriseikkailuista kuullaan vielä ihan oikeastikin.

—–

Anime-lehden sivuilla alkaa uusi aluevaltaus, jollaista Suomessa ei ole vielä nähty: täysin alkuperäistuotantona toteutetut ranobe-julkaisut.

Julkaisut aloitetaan kirjailija Aidoruna Kasasagin ranobella, joka tuo maailmaan aivan uudenlaisen, kaikkien janoisten ikiteekkarien sankarin. Sarja tulee kantamaan nimeä Kun jälleensynnyin ämpärinä toiseen maailmaan.

Sarjan juonta kuvaillaan seuraavalla tavalla:

”Sen piti olla ihan tavallinen opiskelijavappu…”

Joonatan ”Jonne” Janatuinen, tuo ensimmäiseen pandemianjälkeiseen opiskelijavappuunsa valmistautuva oululainen ikiteekkari ja harjoitustehtäviään välttelevä laiskuri, on päättänyt yllättää opiskelijayhdistyksensä jäsenet: hän aikoo tehdä heille ensimmäistä kertaa kotitekoista simaa suvussaan sukupolvelta toiselle kulkeneella reseptillä. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan ja sankari joutuu simaämpärinsä kautta toisessa todellisuudessa sijaitsevaan maagiseen Korsoon, jota asuttaa toinen toistaan värikkäämpi opiskelevien fantasiaolentojen sakki. Ja mitä Jonnelle tapahtuu? Hän uudelleensyntyy ämpäriksi. Tästä alkaa Jonnen uusi muovinen elämänmittainen seikkailu, josta ei puutu vauhtia, vaarallisia tilanteita eikä varsinkaan romantiikkaa.

Ensimmäinen luku julkaistaan kesään mennessä.

© Aidoruna Kasasagi

Lisää luettavaa