Animecon World siirtyy vuoteen 2025

Jyväskylään kaavailtua uutta conitapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna.

28.5.2024 08:05

Jyväskylään suunniteltu Animecon World -tapahtuma siirtyy vuodelle 2025. Tieto tapahtuman peruuntumisesta julkaistiin sunnuntaina 26. toukokuuta sen virallisilla kotisivuilla. Conin uudeksi viikonlopuksi on toistaiseksi suunnitteilla 5.-6.7. tai 12.-13.7.2025. Tieto varmistuu tapahtuman puheenjohtaja Helena Lipposen mukaan kesäkuun alussa, ja riippuu tapahtumapaikka Paviljongin varaustilanteesta.

Päätökseen vaikuttivat tiedotteen mukaan ”työtiimin sairastelut, josta seuranneesta aikataulujen venymisestä työmäärä kasvoi aikatauluun nähden vaikeaksi toteuttaa”. Järjestäjä kuvaa, että näistä syistä tapahtumasta ei pystyisi onnistuneesti vastaamaan kävijöiden odotuksia pääsumaksullisen tapahtuman suhteen. Tapahtuma siis päätettiin peruuttaa ja siirtää ensi vuodelle.

Jo liput ostaneille Animecon World tarjoaa rahojen palautusta tai siirtoa vuoden 2025 tapahtumaan. Lipun siirtämiseen kannustetaan tarjoamalla niin tekeville lipputyypistä riippuen 10, 20 tai 30 euron arvoista lahjasettiä. Tapahtuma lupaa korvata myös mahdolliset majoituksien peruutuksista aiheutuvat kulut niin kävijöille kuin myös esimerkiksi taidekujalaisille. Taidekujalaiset, ohjelmanpitäjät, meidokahvilan tarjoilijat ja muut vapaaehtoiset saavat jatkaa myös ensi vuoden tapahtumassa niin halutessaan. Taidekujalaisille tarjotaan myös korotonta lainaa kattamaan mahdolliset myyntituotteiden kulut.

Lähde: Animecon World

Lisää luettavaa