Crayon Shin-chan ja Miku Hatsune yhdessä

Kaksi hyvin erilaista ikonia kohtaavat.

17.4.2024 12:05

Yoshito Usuin vuonna 1990 alkanut manga Crayon Shin-chan yhdistää voimansa Vocaloid-tähti Miku Hatsunen kanssa. Tuotekollaboraatio yhdistää Shin-chanin ja hänen ystävänsä muun muassa Miku Hatsunen, Rinin ja Kaiton kanssa. Hahmot esitetään Usuin tyylillä piirrettynä.

Crayon Shin-chan kertoo viisivuotiaan Shinnosuke Noharan ja tämän perheen edesottamuksista. Lapsellisen suorapuheinen ja ajoittain vulgaari Shin-chan on vuosikymmenten saatossa aiheuttanut niin ihastusta kuin vihastusta japanilaisissa lukijoissa. Nykyään sarja on niin mangan kuin vuonna 1992 alkaneen animen muodossa lunastanut pysyvän paikan Japanin popkulttuurissa.

Crayon Shin-chan -mangaa on julkaistu englanniksi CMX-kustantamon toimesta, joskaan yksikään englanninkielinen julkaisija ei ole ottanut työkseen kääntää koko sarjaa, jota riittää 63 pokkarin verran (sivutarinat mukaan lukien). Manga ilmestyi vuoteen 2010 asti, jolloin vuonna 2009 kuolleen Usuin viimeiset käsikirjoitukset muokattiin mangan muotoon. Crayon Shin-chan kuuluu maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen myydyimpiin mangasarjoihin.

Uusin, järjestyksessään 32. Crayon Shin-chan -elokuva on tulossa Japanin ensi-iltaan tämän vuoden elokuussa. Crayon Shin-chan x Hatsune Miku -kollaboraation tuotteita on saatavilla Curioustore ja Futabasha -nettiliikkeistä.

Lähde: ANN

Lisää luettavaa