Crunchyroll kokeilee tekoälyä animen tekstittämiseen

Yhtiön toimitusjohtaja Rahul Purini vahvistaa, että kokeilut tekoälyn käytöstä ovat käynnissä.

1.3.2024 17:30

Crunchyrollin toimitusjohtaja Rahul Purini kertoi viime maanantaina The Vergen Decoder-podcastissa suoratoistopalvelun testaavan paraikaa generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia animen tekstittämisessä. Purinin mukaan mahdollisuuksia nähdään sekä käännöstekstityksissä että ohjelmatekstityksissä (closed captioning). Hyödyiksi hän kertoo muun muassa sen, että lovi Japanin julkaisutahtiin kapenee entisestään, ja lisäksi käännöstekstitysten kielivalikoima voisi kasvaa.

Tekoäly ei automaattisesti kevennä kääntäjän työtaakkaa, sillä raakakäännös pitää usein silti tarkastaa ja korjata. On kuitenkin selvää, että tekoäly tulee muuttamaan kääntäjien työnkuvaa hyvin paljon tulevaisuudessa. Animekansan reaktiot Crunchyrollin kokeiluihin viestintäpalvelu X:ssa ovatkin olleet ristiriitaiset. Crunchyrollia kritisoidaan muun muassa siitä, että kuukausimaksullista palvelua tarjoava yritys maksaa jo nyt tekijöilleen pieniä palkkoja, ja tekoälyyn siirtyminen polkisi kääntäjien asemaa entisestään.

Crunchyroll on animen suoratoiston läntinen markkinajohtaja. Sony Picturesin omistama Funimation hankki sen elokuussa 2021 itselleen yli miljardin dollarin hintaan. Anime uutisoi taannoin myös Funimation-suoratoistopalvelun yhdistymisestä Crunchyrollin kanssa.

Lähde: ANN

Lisää luettavaa