Cyborg 009 ensi kertaa näyttämöllä

Scifi-klassikon näyttämösovituksen esitykset pyörivät toukokuussa Tokiossa.

21.3.2024 09:55

Shotaro Ishinomorin klassiseen scifi-tarinaan perustuva näyttämösovitus on tulossa esille Tokion Shinjukussa sijaitsevassa Nippon Seinenkan -kompleksin näyttämöllä. Esitykset järjestetään 18.5.–26.5.2024 välisenä aikana.

Alun perin vuosien 1964–1981 aikana ilmestynyt Cyborg 009 -manga kertoo yhdeksästä ihmisestä, jotka pahansuopa Skull on muuttanut kyborgeiksi. Kyborgit kuitenkin pakenevat ja ryhtyvät taisteluun Skullia ja Black Ghost -organisaatiota vastaan. Cyborg 009:stä on tehty useita animeadaptaatioita sekä sarjojen että elokuvien muodossa, mutta tämä esitys on ensimmäinen Ishinomorin teokseen perustuva live-esitys ja juhlistaa mangan 60-vuotisjuhlavuotta.

Toukokuisen näyttämöversion ohjaaja on Go Ueki ja käsikirjoituksesta vastaa Shinjiro Kameda. Päähenkilöä Joe Shimamuraa, eli itse Cyborg 009:ää, esittää entinen Takarazuka Revuen otokoyaku (miesrooleja esittävä nainen) Hiroki Nanami. Nanami esiintyi hiljattain Kasen Kanesadan roolissa Touken Ranbuun perustuvassa Guden: Mujun Genji Monogatari -esityksessä ja hän on myös Abyss Razorin äänenä Mashle-animessa.

Comic Natalien tietojen mukaan näytelmästä järjestetään lehdistötilaisuus 25.3. klo 18:30 paikallista aikaa. Tilaisuus tullaan striimaamaan livenä näyttämötuotannon Youtube-kanavalla.

Lähde: Comic Natalie

Lisää luettavaa