Demon Slayer taipuu perinteiseksi teatteriksi elokuussa

Noh Kyougen ”Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” -näytelmä on nähtävillä Osakassa kahdeksan näytöksen ajan.

6.4.2024 10:36

Koyoharu Gotougen menestysmangaan Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba perustuva kyougen-näytelmä on tulossa esitykseen Osakan Sky Theatre MBS -teatteriin 21.–25.8.2024 välisenä aikana kahdeksana näytöksenä.

Noh Kyougen ”Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba” esitetään nyt kolmatta kertaa. Ensimmäiset esitykset olivat vuosina 2022 ja 2023. Näytelmä perustuu Yuichi Kinoshitan tekemään käsikirjoitukseen ja esitysten ohjaajana toimii kuulu Nomura Mansai II, joka esittää myös Muzanin roolin. Päähahmo Tanjiroa puolestaan esittää Yuichi Otsuki. Hirviöelokuvien faneille Mansai on tuttu Godzillan roolista vuoden 2016 Shin Godzilla -elokuvassa.

Kyougen on yksi perinteisen japanilaisen teatterin muodoista, joka on toiminut usein yhdessä noh-teatterin kanssa. Kyougenin visuaalinen ilme ja esitystyyli muistuttavat noh’ta värikkäiden vaatteiden, maskien ja esitykseen kuuluvan musiikin osalta. Toisin kuin vakava ja usein raskaana koettu noh, kyougen kuitenkin keskittyy humoristisiin tarinoihin ja maskeja käytetään harvemmin.

Lähde: Stage Natalie

Lisää luettavaa