Ensivilkaisu: The Girl I Like Forgot Her Glasses

GoHands, te yllätitte!

10.7.2023 09:46

Kaede Komura on poika, joka on ihastunut pulpettinaapuriinsa Ai Mie -nimiseen tyttöön. Hänen toiveensa on, että Mie katsoisi Komuraa päin kauniilla, silmälasien koristamilla silmillään. Eräänä päivänä sattuu käymään niin, että likinäköinen Ai unohtaa ja myöhemmin jopa rikkoo silmälasinsa, eikä koulupäivä meinaa sujua. Onneksi Kaede on valmiina auttamaan häntä.

Romanssisarja The Girl I Like Forgot Her Glasses ei ensimmäisen jakson perusteella keksi pyörää uudelleen. Mutta sarjasta tekee testaamisen arvoisen sen takana oleva studio GoHands. Studiolla on surullisenkuuluisa maine tehdä sarjoistaan hyvin halvan ja suorastaan ruman näköisiä, minkä vuoksi niitä on vaikea katsoa vakavissaan. Yleensä sarjat ovat hyvin harmaita ja sinisuotimen läpi ajettuja, mutta The Girl I Like Forgot Her Glasses on siitä poikkeuksellinen, ettei se näytä ainakaan ensikatselun perusteella ollenkaan rumalta. Vaikka uniikki kameratyöskentely aivan jakson alussa sai minut hymähtämään kunnolla ääneen. Sarja ei ole ruma, mutta se tuntuu silti halvalta. Miksi näin? On käynyt ilmi, että sarjassa käytetään halpoja noin 20 euron hintaisia Unityn työkalukaupasta ostettavia taustoja. Tämän huomaa, jos on yhtään syventynyt Unityyn, pelinkehitykseen ja taustataiteeseen. Tässä suhteessa sarjalla ei ole hyvät lähtökohdat.

Loppujen lopuksi, The Girl I Like Forgot Her Glassesin ensimmäinen jakso jätti positiivisen ensivaikutelman, vaikka kameratyöskentely oli hieman villiä ja sarjassa oli halpoja työkalukaupan taustoja mukana. Ainoa ärsyttävä asia alkuasetelmassa on päähahmopojan jatkuva hyvin alleviivaava muistuttelu siitä, kuinka tämä on ihastunut Miehen. Toivottavasti toisessa jaksossa asia ei toistu ainakaan noin rajusti.

Lisää luettavaa