Ensivilkaisu: ZOM 100 – Bucket List of The Dead

Parasta zombianimea sitten High School of the Deadin?

22.7.2023 10:25

Vuoden alussa julkistettiin, että Haro Asoun ja Kotarou Takatan kauhukomediamanga ZOM 100: Bucket List of The Dead saisi animesovituksen tänä kesänä. Nyt siitä on julkaistu kolme jaksoa ja onkin aika vilkaista, millaisesta teoksesta onkaan kyse.

ZOM 100 kertoo Akira Tendousta, elämäänsä leipääntyneestä toimistotyöntekijästä, jonka palkka laahaa pohjamudissa. Hän elää likaisessa asunnossa, jossa on kolmen vuoden edestä ulos viemättömiä roskapusseja. Eikä rakkauselämäkään kukoista, kun hän ei saa tunnustettua ihastustaan kauniille työtoverilleen, johon ihastui heti ensimmäisten työpäivien aikana. Kun maailmaa kohtaa zombien täyttämä maailmanloppu, on Akiran otettava kaikesta ilo irti. Hän luo itselleen 100 asian listan, jotka hän haluaa tehdä ennen kuin kuolo korjaa.

On myönnettävä, että minulla oli hyvin matalat odotukset ZOM 100 -sarjaa kohtaan. Zombeja on kohdeltu kautta aikain animessa todella keskinkertaisesti. Edellinen kerta, kun zombeja nähtiin mitenkään merkittävässä roolissa, on koulukerhosarjassa nimeltä School-Live! vuodelta 2015, joka oli todella unohdettava sarja. Onneksi pelkoni osoittautui turhaksi, sillä ZOM 100 näyttää, tuntuu ja kuulostaa todella hyvältä. Huomaa, että sarjan luojat ovat tehneet taustatyönsä, sillä tämä tuo mieleen monet zombie-elokuvat, etenkin v. 2003 kauhukomediahitin, Shaun of the Deadin, sekä v. 2009 ja v. 2019 julkaistut Zombieland -elokuvat.

Mitä odotan tältä sarjalta? Kolmen jakson perusteella on sanottava, että odotan sitä, kun avainhenkilöt vihdoin kohtaavat kunnolla toisensa ja miten heidän erilaiset suhtautumisensa tähän tilanteeseen aiheuttavat yhteentörmäyksiä. Yksi törmäys on jo nähty vähemmän vakavan Akiran ja tilanteen erittäin vakavasti ottavan urheilullisen Shizuka Mikazukin välillä, sekä Akiran opiskeluaikaisen rugbynpelaajakaverin Kenchon kanssa. Lopputunnarin mukaan sarjaan pitäisi tulla vielä yksi avainhahmo mukaan joukkoon.

On myös huomioitava, että tässä sarjassa on kauden parhaiten jalan alle menevä tunnuskappale: Erityisesti Naruto Shippuuden -animessa soivasta Silhouette -kappaleesta tunnetun KANA-BOON-yhtyeen kappale Song of the Dead. Vauhdikas ja iloluontoinen tunnelma saa jalan hakkaamaan rytmiä lattiaan ja pään sekä koko kehon keinumaan suuntaan, jos toiseen.

Ehdoton suositus tälle kauhukomediasarjalle, joka on parasta zombianimea sitten v. 2010 julkaistun ja v. 2017 surullisen lopun saaneen High School of the Deadin.

Lisää luettavaa