Ghibli-puisto aukeaa

Teemapuisto avaa ovensa remontin jälkeen suurempana kuin koskaan.

15.3.2024 13:45

Studio Ghibli -teemapuisto avasi ensimmäisen kerran ovensa asiakkaille marraskuussa 2022. Toisin kuin Tokiossa jo vuodesta 2001 toiminut Ghibli-museo, teemapuisto sijaitsee Aichi Expo -muistopuistossa Aichin prefektuurissa, joka on Nagoyan itäpuolella sijaitseva maaseutuprefektuuri. Sinne pääsee junalla Tokiosta kolmessa tunnissa.

Teemapuisto sijaitsee 7,1 hehtaarin alueella ja siihen kuuluu tällä hetkellä neljä aluetta, joissa on kohteita useista eri elokuvista. Puistosta pääsee nauttimaan koko loistossaan 16. maaliskuuta alkaen, kun teemapuiston viimeinen pääalue, Noitien laakso, avaa ovensa kävijöille. Teemapuiston sivujen mukaan alueella heräävät henkiin Ghiblin lukuisat noita-aiheiset elokuvat, kuten Kikin lähettipalvelu, Liikkuva linna sekä Aya ja noita. Eurooppalaistyylisessä kaupunkikuvassa on elokuvissa esiintyviä rakennuksia, kuten Guchokipanyan leipomo, Haurun linna ja Noitien talo. Alueella on myös muutama karuselli, vaikka pääsiassa Ghibli-teemapuistosta ei huvipuistolaitteita löydy.

Puisto on osa Expo 2005 Aichi Commemorative park -puistokokonaisuutta, jossa on myös paljon muita ulkoaktiviteetteja, kuten luonto- ja pyöräreittejä.

Puistoa pääsee kiertämään myös pienillä sähkökäyttöisillä ”kissabusseilla”. Noin 10 minuutin mittainen reitti vie matkustajat läpi alueen osan, jonne jalankulkijat eivät pääse.

Noitien laaksossa on muun muassa Haurun liikkuva linna.

Lähde: Ghibli-puiston verkkosivu

Lisää luettavaa