Hayao Miyazakin The Boy and The Heron saapuu Suomeen ensi kuussa

Elokuva nähdään teattereissa 17.11.2023.

17.10.2023 09:15

Studio Ghiblin Kimitachi wa Do Ikiruka, joka tunnetaan englanniksi nimellä The Boy and the Heron on saapumassa Suomeen. Suomalainen käännös on tällä kertaa tehty englanninkielisen nimen pohjalta ja Hayao Miyazakin seuraava elokuvan nimi on nyt virallisesti Poika ja haikara. Suomen ensi-ilta on 17.11.2023.

Aikaisemmin uutisoimme Pojan ja haikaran olevan todennäköisesti Miyazakin viimeinen elokuva. Useamman kerran eläkkeelle jäänyt Miyazaki on osoittanut koko maailman olevan jälleen väärässä. Studio Ghiblin varapuheenjohtaja Junichi Nishioka on kertonut arvostetun 82-vuotiaan ohjaajan palanneen työn ääreen uusin ideoin.

Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. POIKA JA HAIKARA on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.

POIKA JA HAIKARA on Oscar-palkitun Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Sen on tuottanut Studio Ghiblin alkuperäinen perustajajäsen Toshio Suzuki. Käsin piirretyn elokuvan musiikin on luonut Miyazakin pitkäaikainen vakiosäveltäjä Joe Hisaishi. Tunnusmelodian esittää J-Pop -supertähti Kenshi Yonezu.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta:

Lähde: Cinema Mondo ja Screen Rant

Lisää luettavaa