Japanilainen koomikko Gen Takagi saapuu Kotae Expon kunniavieraaksi

Japanista Suomeen muuttanut koomikko haluaisi tuoda japanilaista komediatyyliä Suomeen.

10.3.2024 13:30

Kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella järjestetään uusi japanilaiseen ja korealaiseen kulttuuriin keskittyvä tapahtuma Kotae Expo. Yhtenä tapahtuman kunniavieraista nähdään Japanista Suomeen muuttanut japanilainen koomikko ja sisällöntuottaja Gen Takagi, joka tunnetaan erityisesti YouTube-kanavastaan Gen Takagi | Korkealinna, jossa hän on kertonut haluavansa tuoda japanilaisen komedian tyyliä, manzaita, Suomeen lanseeraamansa projektin myötä.

Tämän lisäksi hän on käsitellyt kanavallaan sen alkuaikoina suomen kieltä.

Verkkotoimitus kysyi Geniltä muutamia kysymyksiä liittyen Kotae Expoon.

  • Mitä odotat eniten Kotae Expo -tapahtumalta?

Gen: Muun muassa suomalaisten manzai-fanien ja tulevaisuuden suomalaisten manzai-koomikkojen kanssa tapaamista odotan. Koska tämä on ensimmäinen yritykseni esiintyä suomalaisen yleisön edessä. Toivon, että suomalainen yleisö kiinnostuu manzaista tämän tapahtuman ansiosta.

Ja odotan myös innolla yhteistyötä Kotae Expon henkilökunnan kanssa. Koska olen samaistunut Kotae Expon visioon, että he haluavat skaalata kokoa ylöspäin con-tapahtumasta Expon tasoon. Siksi he minusta haluavat jotain uudenlaistakin mangan, animen, pelien ja cosplayn lisäksi. Ja juuri komediaesitysformaatti manzai on semmoinen asia, jota hekin haluavat tietää ja minä haluan esitellä. Joten uskon, että meidän yhteistyömme menee tosi hyvin.

  • Millaista ohjelmaa tulet tapahtumassa pitämään?

Gen: Toistaiseksi se on varma, että teen esityksen, jossa selitän minkälainen komediaesitys manzai on. Manzai on komediaesityksen formaatti samoin kuin sketsi ja stand up ovat komediaesityksen formaatteja. Manzaissa komediaduo esiintyy lavalla mikin edessä, ja he naurattavat yleisöä etukäteen käsikirjoitetulla hauskalla keskustelulla. Manzai on siis koomikkojen hyvin tiivistetty hauska keskustelu.

Siinä esityksessä aion myös kertoa vähän Suomen ja Japanin komedian sekä yhteydestä että erosta. Eli kerron aitoja ja oikeita tietoja japanilaisesta komediasta, kun etenkin netissä ja mediassa on paljon harhaluuloja, stereotypioita ja vääriä ennakkoluuloja japanilaista komediaa kohtaan. Ne tiedot ovat minusta samanlaisia kuin sanoisin japanilaisille, että Suomessa on vain talvi, ja ympäri vuoden pimeä ja kylmä. Ja minusta olen Suomessa ainoa ihminen, joka voi kertoa suomalaisille japanilaiseen komediaan liittyviä oikeita tietoja yksityiskohtaisesti. Esityksen lisäksi tehdään Q&A-tapahtuma, jossa vastaan varsinkin manzaihin liittyviin yleisökysymyksiin.

Nyt on Kotae Expon järjestäjien kanssa suunnitteilla muutakin. Sekin voi auttaa tapahtuman kävijöitä ymmärtämään, minkälainen komediaesitys manzai oikein on. Ne lisätiedot julkaistaan varmasti myöhemmin, kun ideasta tulee valmis.

Eli tulen Kotae Expoon kertomaan ja selittämään manzaista meidän manzai-projektimme projektipäällikkönä. Minusta Kotae Expon kävijät ovat varmasti uteliaita ja semmoisia ihmisiä, jotka voivat omaksua uusiakin ideoita. Uskon, että Japanissa suosituin ja tunnetuin komediaesityksen formaatti manzai voi kiinnostaa heitäkin. Odotan innolla Kotae Expoa. Kotae Expo on myös tämän vuoden manzai-projektin tärkeimpiä tapahtumia.

Lähde: Kotae Expo

Lisää luettavaa