Japanin McDonald’s mainostaa uusia ”eurooppalaisia” hampurilaisia Kikin lähettipalvelun avulla

Studio Ghiblin elokuva ei liity kampanjaan.

22.6.2024 10:56

Japanin McDonald’s virallisti 19. kesäkuuta lehdistötiedotteessaan tulevan mainoskampanjansa, jota oltiin väläytelty ennakkoon jo parin päivän ajan sosiaalisen median palvelu X:ssa. Pikaruokajätin uusi anime-henkinen kampanja on Kikin lähettipalvelun kanssa yhteistyössä toteutettu sarja animaatioita, joiden tehtävänä on mainostaa ”eurooppalaisia” hampurilaisia. Uudet burgerit saavat mausteensa saksalaisesta perunasta, italialaisesta peperoncino-maustetusta kanasta ja ranskalaishenkisestä bouillabaisse-tyylisestä katkaravusta.

Kikin lähettipalvelu on alun perin Eiko Kadonon romaani, joka julkaistiin vuonna 1985. Studio Ghiblin vuoden 1989 elokuvan kanssa tällä kampanjalla ei siis ole mitään tekemistä, vaan siinä nähdään Kadonon tarinaan perustuvaa animaatiota uusilla alkuperäisillä hahmomalleilla. Animaation taustoista ja tekijöistä ei vielä ole julkaistu tarkempia tietoja.

Viisi seitsemästä videosta on katsottavissa Japanin McDonald’sin virallisella Youtube-tilillä myös Suomesta käsin. Pidemmät 30 sekunnin klipit rajattiin tuntemattomasta syystä jälkikäteen saataville vain Japanin alueella.

Lähde: Catsuka

Lisää luettavaa