Jujutsu Kaisen -manga saattaa astua päätökseen vuoden sisällä

Gege Akutami ravisutti Jump Festa -tapahtumaa sarjan päätöksellä.

17.12.2023 14:46

Jump Festa 2024 -tapahtumassa Jujutsu Kaisen -sarjan luoja Gege Akutamin kommentti on aiheuttanut spekulaatiota sarjan lopetuksesta. Akutamin lyhyt viesti faneille: ”Tämä vuosi saattaa olla viimeinen kerta, kun Jujutsu Kaisen tekee esiintymisen Jump Festassa.”

Jujutsu Kaisen -mangasarjan levikki on jo yli 90 miljoonaa kappaletta. Sarjan 25. osa julkaistaan 4. tammikuuta 2024 Japanissa. Jos manga todella päättyy vuonna 2024, se olisi varmasti suuri menetys Shonen Jumpille, mutta samalla se nähdään sopivana tekijän tyyliin. Akutamin lähestymistapa on suora eikä hän pelkää päättää hahmojen tarinoita, jos ne alkavat saada suosiota.

Debyyttinsä jälkeen Jujutsu Kaisen on ollut johdonmukaisesti yksi parhaiten myyvistä mangoista, joka ylitti myynnillisesti viime vuonna sellaiset sarjat kuin Spy x Family ja Tokyo Revengers.

Jujutsu Kaisenin mahdollinen päätös ja muiden suurten nimikkeiden lähestyvät loput tarkoittavat muutoksia japanilaisen mangamaailman maisemassa. Sarjan lopetus sen ollessa huipulla voidaan nähdä myös terveenä muutoksena alalla.

Lähde: WSJ, Jump Festa 2024

Lisää luettavaa