Kirottu eversti on poissa: KFC tuhosi kuuluisan patsaan

Everstin kirous murtui vuonna 2023.

20.3.2024 18:00

KFC-pikaruokaketju ilmoitti 19.3., että se on tuhonnut eversti Sandersin kuuluisan kirouspatsaan johtuen sen huonosta kunnosta. Patsaalle järjestettiin virallinen siunaustilaisuus Sumiyoshi Taisha -pyhätössä Osakassa.

Kyseiseen eversti Sandersin patsaaseen oli vuosikymmeniä yhdistetty tarina kirouksesta. Vuonna 1985 Hanshin Tigers -baseball-joukkue menestyi yllättäen Japanin mestaruuskisoissa, ja hurmioituneet fanit heittivät juhliessaan läheisen KFC-ravintolan keulakuvapatsaan Osakan Dotonborin kanaaliin. Urbaanilegendan mukaan everstin henki suuttui tästä ja kirosi Hanshin Tigersin huonoon kisamenestykseen. Joukkueen huonoa onnea jatkuikin vuosikymmeniä. Viimein tiikerit onnistuivat etenemään finaaliin Japanin viime vuoden mestaruuskisoissa, ja vihaisen everstin tulkittiin leppyneen ja kirouksen murtuneen.

Patsaaseen liitetty kirous on kuuluisa urbaanilegenda Japanissa, ja patsasta yritettiin tuloksetta löytää Dotonbori-joesta vuosikymmenten aikana. Sen palaset onnistuttiin viimein paikantamaan ja nostamaan joesta vuonna 2009 sen vasenta kättä ja silmälaseja lukuunottamatta. Urbaanilegendan jatkoversion mukaan Hanshin Tigersien kirous jatkuisi siihen asti, että eversti saisi vasemman kätensä takaisin. Ilmeisesti vihanpito riitti kuitenkin jo everstille.

NHK News julkaisi pätkän patsaan siunaustilaisuudesta:

Lähde: Kyodo ja NHK Newsin X-tili

Lisää luettavaa