Kodansha Manga Awardin ehdokkaat julki

Vuotuisen mangakilpailun voittajat selviävät toukokuussa.

10.4.2024 16:54

Kodansha-kustantamo on julkistanut tämän vuoden ehdokkaat kustantamon vuotuiseen mangakilpailuun. Järjestyksessään 48. kilpailun voittajat julkistetaan 14.5.2024 ja voittajille on kullekin tiedossa miljoona jeniä.

Kodansha Manga Awardin kilpailijat on jaettu kolmeen kategoriaan: shounen, shoujo ja yleinen.

Shounen-kategorian ehdokkaisiin kuuluvat muun muassa Kanehito Yamadan ja Tsukasa Aben  Frieren: Beyond Journey’s End ja Hideyoshi Andoun ja Kei Uranan Gachiakuta. Shoujo-kategoriassa kilpailevat muun muassa Suu Morishitan A Sign of Affection ja Mika Yamamorin In the Clear Moonlight Dusk. Yleisessä kategoriassa ovat puolestaan ehdolla muun muassa Aka Akasaka ja Mengo Yokoyarin Oshi no Ko ja Tsurumaikadan Medalist.

Ensimmäinen Kodansha Manga Award jaettiin vuonna 1977, jolloin palkinnot jaettiin shounen- ja shoujo-kategorioissa. Kummassakin kategoriassa oli kaksi voittajaa. Shounen-palkinnon saivat tuolloin Osamu Tezukan Black Jack ja The Three-Eyed One, shoujossa tasatulokseen pääsivät puolestaan Waki Yamaton Haikara-san ga Touru ja Kyoko Mizukin ja Yumiko Igarashin Candy Candy.

Lähde: Kodansha

Lisää luettavaa