Kylmää soumen-nuudelia Rayquazan selästä – Pokémon ryhtyy gastronomiseen yhteistyöhön lelufirman kanssa

Nagashi soumen on japanilainen kesäperinne, ja nyt viilentävästä aktiviteetista voi nauttia myös taskuhirviöillä höystettynä.

14.4.2024 17:20

Japanin kuumat ja kosteat kesät ovat johtaneet lukuisiin tapoihin tuottaa erilaisia viilentymisen kokemuksia, jotka usein aktivoivat kaikkia aisteja. Esimerkiksi kilkattavien tuulikellojen äänet ja vesimelonin halkaisu koetaan viileän tuntuisina asioina. Yksi tällaisista perinteistä on myös nagashi soumen. Siinä ohuita soumen-nuudeleita kuljetetaan virtaavan veden mukana bambusta tehtyä linkoa pitkin. Ruokailijat yrittävät napata kylmiä nuudeleita haltuunsa puikoilla, minkä jälkeen nuudelit nautitaan kevyen suolaiseen tsuyu-kastikkeeseen dipaten.

Ravintoloiden tarjoamien elämysten lisäksi markkinoilla on useita kotikäyttöön tarkoitettuja nagashi soumen -laitteita. Näistä yksinkertaisimmat muistuttavat soikeaa allasta, jossa nuudelit kylpevät, ja monimutkaisimmat ovat kuin pieniä liukumäkiä. Pokémon on nyt tuonut markkinoille oman versionsa yhteistyössä Takara Tomy Arts -leluyhtiön kanssa. Rayquazan suusta virtaava vesi kuljettaa nuudeleita eteenpäin, ja pieniä pokémon-merkitsijöitä voi käyttää esimerkiksi osoittamaan alueen, jolta nuudeleita on soveliasta alkaa napsimaan.

© Nintendo / Creatures / GAME FREAK / TV Tokyo / ShoPro / JR Kikaku © Pokémon

Laitteen hinta on 14 960 jeniä eli noin 90 euroa, ja se on tulossa Japanissa myyntiin 1. kesäkuuta, juuri sopivasti kun kesän helteet alkavat.

Lähde: Oricon News

Lisää luettavaa