Maailman ensimmäinen Dragon Ball -teemapuisto rakenteilla Saudi-Arabiaan

Suunnitellun puiston mainosvideo lupaa suuria.

26.3.2024 15:00

Saudi-Arabiassa toimiva Qiddiya Investment Company on ilmoittanut, että se on rakentamassa maailman ensimmäistä Dragon Ball -teemapuistoa maan pääkaupunkiin Riadiin.

Julkaistuissa mainoskuvissa ja -videossa esitellään puiston suunnitelmia. Valtava alue tulee sisältämään seitsemän sarjasta tuttua aluetta, kuten Kamesenninin kotitalo, Capsule Corporation -rakennus ja Beerusin planeetta.

© Bird Studio/Shueisha, Toei Animation

Puistoa tulee myös koristamaan 70-metrinen Shenlong-lohikäärme, jonka sisäosissa kiemurtelee vuoristorata. Alueelle suunnitellaan useita huvipuistolaitteita ja yli 30 nähtävyyttä. Sinne on tarkoitus rakentaa myös hotelleja ja ravintoloita.

Animeharrastajat ja sarjan fanit ovat ottaneet uutisen vastaan ristiriitaisin tuntein. Teemapuisto itsessään on saanut osakseen suurta mielenkiintoa, mutta sen sijaintia Saudi-Arabiassa on kritisoitu johtuen maan merkittävistä ihmisoikeusongelmista.

Japanilainen populaarikulttuuri on ollut supersuosittua Saudi-Arabiassa aina 1970-luvulta lähtien, kun sen ajan hittianimesarjoja esitettiin maan televisiossa. Saudi-Arabiasta löytyykin kaikista arabimaista suurin animen kuluttajakunta.

Alla projektin mainosvideo:

Lähde: Dragon Ball -tuoteperheen viralliset sivut

Lisää luettavaa