Meemikoira Kabosu on kuollut

Internetin valloittanut ”Doge” ylsi kunnioitettavaan 18 vuoden ikään.

25.5.2024 21:05

24.5.2024 saapui suru-uutinen, että kuuluisa shiba-koira Kabosu, 18, on kuollut. Asiasta ilmoitti Kabosun omistaja Asuka Satou koiralleen omistetuilla sosiaalisen median tileillä.

Kabosu sinkosi maailmanmaineeseen vuonna 2013, kun siitä otettu valokuva lähti leviämään kulovalkean lailla internetissä. Omistajansa ottamassa valokuvassa koira istuu sohvalla etutassut ristissä ja katsoo kameraan. Meemissä koiran ympärille on lisätty tekstiä värikkäällä Comic Sans -fontilla ja rikkinäisellä englannilla. Internet nimesi koiran Dogeksi, ja loppu on meemihistoriaa. Know Your Meme -sivusto nimesi Dogen vuoden 2013 suurimmaksi meemiksi, ja sen mukaan on muun muassa nimetty kryptovaluutta Dogecoin.

Kabosu asui Chiban prefektuurissa sijaitsevassa Sakuran kaupungissa, mistä sille löytyy useampi kunnianosoitus. Koiran fanit pystyttivät sille viime vuonna oman pronssisen patsaan ja kaupunki omisti Kabosulle viemärinkannen, josta Anime-lehti uutisoi maaliskuussa. Instagram-tilin päivityksissä nähtiin, kuinka seniorikoira tuotiin satunnaisesti rattailla tervehtimään turisteja muistomerkkiensä luokse, mikä sai Instagram-kommentoijat myös osoittamaan huolta Kabosun kohtelusta.

Satou ei kertonut julkisuuteen lemmikkinsä kuolinsyytä, mutta Kabosulla diagnosoitiin aiemmin leukemia. 18-vuotias seniorikoira oli myös jo vanha, sillä shiba inujen oletettu elinikä on noin 15 vuotta.

Asuka Satoun Instagram-päivityksen näet alta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön かぼすママ (@kabosumama) jakama julkaisu

Lisää luettavaa